Wieler docu's

Jo de Roo, wielerheld

By on 17 oktober 2018

Afgelopen zaterdag won de Fransman Thibault Pinot de najaarsklassieker De Ronde van Lombardije, ook wel de Ronde van de vallende bladeren genoemd. De Nederlanders renners ontbraken in de top van de uitslag.
In het verleden hebben alleen Hennie Kuiper (1981) en Jo de Roo (1962 en 1963) deze zware Italiaanse klassieker weten te winnen. Over de laatste gaat deze documentaire, gemaakt door zijn schoonzoon Ricardo Alvarez,
Jo de Roo werd op 5 juli 1937 geboren in Schore in Zeeland en behaalde zijn eerste wieler overwinning in 1957 (de 2e etappe van Olympia’s. Tour).
In zijn lange carrière won de Zeeuw maar liefst 7 klassiekers waaronder, buiten de Ronde van Lombardije, o.a. ook nog de Ronde van Vlaanderen en De Omloop Het Volk. Tevens won hij 3 etappes in de Tour de France en werd hij 2x Nederlands kampioen.
Door de Nederlandse wieler successen in de jaren 70 en 80 zijn de prestaties van de renner Jo de Roo, ten onrechte,  op de achtergrond geraakt. Jo de Roo was een bijzonder complete renner en in die hoedanigheid reed hij 5 jaar in dienst van 5-voudig Tour winnaar Jacques Anquetil.
Jo de Roo, wielerheld geeft een fraai portret van de mens en wielrenner Jo de Roo.

 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
ZOEK OP ONDERWERP