Persoonlijk TOERFIETSER

Op je bek gaan……

By
on
12 februari 2017

ik heb er wel ervaring mee, elk jaar is het wel een keer raak, vallen met de fiets.
Gisteren was het weer eens zo ver. Ik was nog niet eens gearriveerd bij de start van de rit naar de Zwarte Dennen toen ik op een ‘plaatselijke ijsbaan’ (op mijn vaste route naar de start) mijn fiets onder mijn kont voelde wegschuiven. De duikeling die volgde leverde op het eerste moment weing schade op, behalve een smerige broek, een schaafplekje en de nodige teleurstelling.
Daarna toch mar even doorgefietst naar de McDonalds maar de moraal was er al niet meer, net zo min als de durf. Na een kop koffie maar weer rustig naar huis gefietst waar ik gaandeweg de dag meer en meer last kreeg van mijn linkerhand. De volgende ochtend voor alle zekerheid maar even naar de eerste hulp waar een (mogelijk) middehandsbeenbreukje werd gezien op de foto. Gevolg een weekje gips en hopen dat het bij een weekje blijft.

Ik vraag me inmiddels wel af waarom mij dit telkens overkomt?? Wat doe ik anders dan andere fietsers? Vorig jaar gebeurde bijna hetzelfde toen ik op een bospad het spoor van mijn voorganger volgde, waarbij mijn voorganger zonder problemen doorfietste en ik op een gladde met ijs bedekte steen onderuit keilde, toen gelukkig met alleen wat imago schade, maar toch…
Ben ik te wild dan? Of te enthousiast om het wat genuanceerder te zeggen, ik weet het niet.
Waarom kwam gisteren iedereen zonder problemen bij de startlocatie en lag mijn aanrij route er bij als FlevonIce? Is er soms een hogere macht die mij ongunstig gezind is? Als atheïst lijkt me dat uitgesloten want ik geloof niet in hogere machten. Het moet dus haast wel toeval zijn dat het mij steeds overkomt.  Toch blijf ik hoop houden dat het pechduiveltje eens uit mijn wiel verdwijnt.
Over 3 weken staat mijn fietsvakantie in Portugal gepland en ik kan alleen maar hopen dat het bij een weekje gips blijft en ik daarna weer gewoon kan werken en fietsen. Ook zonder zijwieltjes…….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

i

TAGS

28 februari 2017

RELATED POSTS
2 Comments
 1. Beantwoorden

  Henk

  12 februari 2017

  Blijft wel heel vervelend Hans Hopelijk kun je in Portugal wel op de mooie rode racer flink los gaan IJs ligt er niet denk ik

 2. Beantwoorden

  Harry

  12 februari 2017

  Pechvogel Hans.

  Als Atheist verwacht je dus ook geen geluksengel op je schouder, zouden de andere Swollanders dat misschien wel hebben?

  Beterschap Hans.

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
september 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP