By
on
28 februari 2017

Op vakantie in maart, ik doe het eigenlijk nooit. Vakantie is voor mij eigenlijk altijd voorbehouden voor de zomerperiode, niet in het minst omdat het bedrijf waar ik werk elk jaar een vaste vakantieperiode heeft, ergens in juli en/of augustus.
Ooit in een ver verleden ben ik eens een week op skivakantie geweest met een groep voetbal maten. Zij hadden al jaren ski-ervaring terwijl ik als enige in een klasje moest leren skiën. De videobeelden die hiervan nog ergens moeten zijn laten mij zien als een duracel-konijn die met zijn karakteristieke houterige lichaamsbewegingen van de berg zigzagt. Ik had niet veel talent en dat was nog wel in mijn lenige jaren…
Gelukkig vergoedde de after-ski veel van het dagelijkse ongemak op de lange latten maar een wintersporter ben ik nooit geworden en daarmee verviel ook de behoefte aan vakantie in de wintermaanden.

‘Ik had niet veel talent en dat was nog wel in mijn lenige jaren’

Tot afgelopen augustus, toen viel mijn oog op een advertentie van Primavera reizen voor een fietsvakantie in de Algarve in Portugal, inclusief vlucht, hotel en huurfiets. Ik was gelijk enthousiast en ik was er, na een moeilijke periode, ook wel aan toe. Een oproep op de groepsapp leverde nog een viertal enthousiastelingen op, wat uiteindelijk uitmondde in een reservering voor 8 dagen Monte Gordo begin maart 2017 en……a.s. vrijdag is het al zover!
Fietsen is natuurlijk zoveel leuker dan skiën en als dat dan ook nog in de Algarve is verdwijnt mijn afkeer van vakantie in de winter als (hoe toepasselijk) sneeuw voor de zon.
Bijna nog zou een valpartij op 11 februari j.l. roet in het eten gooien, maar de breuk in het wortelbeentje van mijn linker pink moet na bijna 3 weken gips al zover genezen zijn dat fietsen (met ondersteuning van een brace) mogelijk moet zijn. Gelukkig maar want 8 dagen alleen in het hotel zitten terwijl je fietsmaten op pad zijn is ook niet echt een uitnodigende gedachte.
Vrijdagochtend om 06.30 uur vliegen we richting het zuiden en hopen daar sowieso 6 dagen te fietsen langs de Portugese zuidkust en het achterland van de Algarve. Volgens betrouwbare bronnen lijkt dat achterland qua beklimmingen nog het meest op de Ardennen dus met een beetje geluk is deze week gelijk een mooie training voor de rest van het seizoen en het moet al gek lopen wil het niet ietsje warmer zijn dan in ons kouwe kikkerlandje.
Ik heb er zin in.

 

 

TAGS
RELATED POSTS
1 Comment
  1. Beantwoorden

    Henk

    28 februari 2017

    ik wens jullie veel plezier ben ervan overtuigd dat het weer beter is dan hier!!

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
september 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP