MEERDAAGSE TOCHTEN TOERFIETSER TREKKING & VAKANTIE

Zin in een rondje Nederland?

By
on
16 februari 2016

Na mijn solo fietstocht van Zwolle naar Rome in 2013 is het altijd blijven kriebelen om nog eens een meerdaagse fietstocht op de trekkingbike te maken.  Tot nu toe kwam het er echter nog niet van. Natuurlijk fietste ik met de toerclub wel mee naar Bremen en naar München maar dat was op de racefiets en met begeleiding van een bus. Ik bedoel natuurlijk fietsen met eigen bagage aan de fiets,..

Omdat ik binnenkort de beschikking krijg over een nieuwe trekking annex mountainbike besloot ik dat het er dit jaar maar weer eens van moest komen en om toch wat rustig aan te beginnen na de gezondheidsproblemen van afgelopen jaar leek een rondje door ons eigen land me wel wat.
Toen ik mijn plannen openbaarde aan een fietsmaat (Ruud W.) bleek dat dit plan ook hem wel aansprak en met ons tweeen besloten we om ons er eens serieus in vast te bijten.
Het mooiste is natuurlijk dat route er al ligt. De LF route door Nederland is 1300 km lang en voert langs de grenzen van ons land. In overleg hebben wij echter besloten om de route iets korter te maken (1150 km) en deze in 9 dagen te fietsen.

Dus het plan was er, de route was er en hoe gingen we nu verder? Allereerst vonden we dat het misschien leuker was als er meer mensen mee gingen met ons rondje NL maar ook vonden we dat ons groepje uit maximaal 6 personen mocht bestaan. Dus begonnen we hier en daar eens rond te vragen met als uitkomst dat er iemand was die het ook wel wat leek….tot ie hoorde dat hij z’n eigen bagage mee moest nemen (ik noem geen naam maar hij heeft een snor..), een ander leek het ook wel wat maar kwam het niet uit kwa tijd.  Uiteindelijk is ook mede-Swollandlid Fred B. enthousiast geraakt door ons plan en daarmee staat de teller nu op 3 deelnemers. Wat ons betreft al vast mooi, maar een paar er bij zou nog mooier zijn en
daarom doe ik hierbij een oproep aan geinterreseerden om zich aan te melden!

WANNEER?
Vertrek uit Zwolle op zaterdag 16 juli
Terug in Zwolle op zondag 24 juli

ETAPPES:
dag 1 : 
Zwolle – Millingen a/d Rijn (115 km)
dag 2 : Millingen a/d Rijn – Beringe (130 km)
dag 3 : Beringe – Etten Leur (135 km)
dag 4 : Etten Leur – Vlissingen (135 km)
dag 5 : Vlissingen – Hellevoetssluis (100 km)
dag 6 : Hellevoetssluis – Castricum (135 km)
dag 7 : Castricum – Harlingen (129 km)
dag 8 : Harlingen – Anloo (135 km)
dag 9 : Anloo – Zwolle (135 km)
TOTAAL : 1149 km

DAGINDELINGEN:
Vertrek :
ongeveer 09.00 uur
Aankomst :
tussen 16:00 en 17:00 uur
Tussendoor zal er gefietst worden met een gemiddelde snelheid van 22-25 km/h (het is een fietsvakantie, geen wedsrijd) en wordt er sowieso 2x gestopt voor koffie en lunch, maar bij lekker weer stoppen vast wel eens vaker. De hoofdzaak is om te genieten van de omgeving en er een gezellige tocht van te maken waarbij we natuurlijk zo nu en dan ook wel een beetje doorfietsen…
Na aankomst bij de overnachtingsplaats gaan we ons opfrissen, evt wat drinken en vervolgens dineren. Alles op een relaxte manier.

OVERNACHTEN:
Overnachten doen we in B&B’s of kleine hotels.

KOSTEN:
Dit is ook een klein beetje afhankelijk van het uiteindelijke aantal deelnemers maar ga in principe uit van ongeveer 100 euro voor overnachten, dineren, luchen etc. per dag (totaal tussen 800 en 900 euro) , het is natuurlijk vakantie en dat kost geld…

Belangstelling ??
Heb je (m/v) na het lezen van bovenstaande serieuze belangstelling en wil je nog meer informatie, neem dan even contact op met Hans de Groot (hadegro59@gmail.com) of Ruud Woudstra (ruud.woudstra@gmail.com).
Er is dus nog plek voor maximaal 3 personen waarbij geldt dat op volgorde van definitieve aanmelding word geselecteerd. Dus wie het eerst komt…
Vanzelfsprekend moet je wel redelijk getraind zijn en in het bezit zijn van een geschikte fiets, maar dat spreekt voor zich natuurlijk.
Aanmelden liefst voor 15 maart a.s. daarna gaan wij verder met de organisatie op basis van het dan bekende aantal deelnemers.

Tulpenveld

 

 

TAGS
RELATED POSTS
3 Comments
 1. Beantwoorden

  Tamarah

  16 februari 2016

  Wat leuk dat er meerdere mee gaan!

 2. Beantwoorden

  henk hofstee

  16 februari 2016

  Mooi idee; voor mij net iets te lang!!

 3. Beantwoorden

  Harry

  21 februari 2016

  Een leuk idee om in Rondje Nederland ons mooie land te verkennen.

  Mijn Koga-fiets zou best geschikt zijn om de nodige fietstassen aan te hangen.
  Tijdens de weektochten van Swolland heb ik een koffer en een sporttas bij mij, dus zullen er aardig wat tassen aan de fiets bungelen. Wellicht zou ik er een aanhangertje achter kunnen koppelen.
  Ik denk echter dat de toch wel aardige afstand van ca 130 km per dag op een fiets met bagage voor mij iets te pittig is. ik zou de ebike van Joke kunnen meenemen, maar dat is weer niet eerlijk t.o.v. van de rest.

  Ik wens jullie een goede voorbereiding en mooi rondje Nederland.

  Gr. Harry

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP