Wat mij verder bezighoud

Tijd voor de lijstjes (1) : Top2000

By
on
28 november 2015

Het is bijna december, we zitten weer midden in de lijstjes tijd. De bekendste lijst is zonder twijfel die van de Top2000. De door radio 2 in 1999 in het leven geroepen muzikale ‘eindejaars jukebox’ beleefd dit jaar alweer zijn 17e editie en elk jaar wordt het meer en meer uitgemolken. Begon het ooit met een door de nederlandse muziekliefhebber muzieklijstje met de verwachte nr. 1, Bohemian Rhapsody van Queen, op de bovenste plek, inmiddels is het uitgegroeid tot een fenomeen dat miljoenen landgenoten vanaf half november tot oudejaarsavond in de greep heeft.

Social Media

Op de sociale media worden kleine oorlogen uitgevochten door fans van de diverse nummers die vinden dat hun keus dit jaar op 1 moet staan. Radio 2 en de NPO pakken elk jaar grootser uit en tussen kerst en nieuwjaar staan de mensen rijen dik om een bezoek van een kwartiertje te brengen aan de live radio uitzending in het Top2000 café in Beel & Geluid in Hilversum. Het is ongetwijfeld de tijd van het jaar die deze hype telkens weer tot leven wekt zodra de klok een uur wordt teruggezet. Vanzelfsprekend is niets menselijks mij vreemd en doe ik elk jaar vrolijk mee aan dit fenomeen. Elk jaar weer hoop ik dat Bohemian Rhapsody niet op 1 staat, al is het alleen maar om m’n maatje te jennen.

Queen vs. Springsteen

Mijn maatje is een groot Queen fan namelijk. Ikzelf ben meer van Bruce Springsteen, maar ik weet dat er nooit een nummer van mijn favoriete artiest op één zal komen. Of er moet ooit weer iets gebeuren waardoor de mensen massaal anders gaan stemmen om hun emoties van dat moment een plek te geven, zoals dit jaar is gebeurt met het nummer Imagine van John Lennon, dat door de aanslagen in Parijs dit jaar massal naar de toppositie is gestemd. Maar wat maakt het allemaal uit wie er op 1 staat of op 2000? Niets wat mij betreft. Ik heb ook dit jaar weer braaf 25 nummers opgegeven en ook dit jaar zal ik weer discussiëren met mijn maat over de lijst der lijsten enzullen we samen een bezoek brengen aan Top2000 café op de laatste zaterdag voor de kerstdagen, om alvast even wat sfeer te proeven…

Oh ja, en hier zijn mijn 25 favorieten van 2015:
(in willekeurige volgorde)

The River (Bruce Springsteen)
Bitter Sweet Symphonie  (The Verve)
Knocked Up  (Kings Of Leon)
Imagine  (John Lennon)
She Sells Sanctuary  (The Cult)
Autumn Song  (Manic Street Preachers)
The Boxer  (Simon and Garfunkel)
Gimme Shelter  (Rolling Stones)
HURT  (JOHNNY CASH)

Thunder Road  (Bruce Springsteen)
White Rabbit  (Jefferson Airplane)
Sound Of Winter  (Bush)
Innuendo  (Queen)
Blue Telescope  (John Hiatt)
The Unforgettable Fire  (U2)
SUBTERRANEAN HOMESICK BLUES  (BOB DYLAN)Piano Man  (Billy Joel)

Whatevers Written In Your Heart  (Gerry Rafferty)
Jungleland  (Bruce Springsteen)
Shine On You Crazy Diamond  (Pink Floyd)
Op Fietse  (Skik)
Tunnel Of Love  (Dire Straits)
Back To Black  (Amy Winehouse)
Smokers Outside The Hospital Doors  (Editors)
POINT BLANK  (BRUCE SPRINGSTEEN)


TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
september 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP