KOERSNIEUWS

Wegseizoen 2012 geopend

By
on
26 februari 2012

Met de Ster van Zwolle bij de amateurs en De Omloop Het Nieuwsblad bij de profs is dit weekend het nieuwe wielerseizoen op de weg geopend.
De 52e Ster van Zwolle werd gewonnen door Robin Chaigneau van Koga Cycling Team. Sep Vanmarcke toonde eens te meer aan dat het wielrennen weer van de Belgen is, hij won gisteren op imposante wijze de Omloop het Nieuwsblad door Tom Boonen en Juan Antonio Flecha in de sprint te kloppen. Na de zegereeks van de Belgen (lees Philip Gilbert) in 2011 lijkt de honger van onze zuiderburen nog niet gestilt.
Voor mij begint het wegseizoen volgende week met de traditionele Openingsrit van TC Swolland, vanmiddag echter al  wel even een paar kilometers pakken, het kriebelt !


Sep Vanmarcke juicht na zijn imposante zege.
TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
september 2021
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP