Wieler docu's

Welcome To My World

By on 30 oktober 2019

Terwijl in de professionele wielerwereld geld een steeds belangrijkere rol gaat spelen en grote schandalen het verleden hebben getekend, lijkt de wereld van de Vlaamse kermiskoersen een overzichtelijke speeltuin met onschuldige boevenstreken.
Paul ‘Zotte Polle’ De Baeremaeker is de Peter Post van dit circuit. De kermiskoers is zijn wereld. In de documentaire Welcome to my world neemt de Belgische regisseur Manu Riche de kijker mee naar de wereld van De Baeremaeker.

Het is 1998 en de wielersport zwicht onder de dopingschandalen uit de Festina-Tour. Een treetje lager doet ploegleider Paul De Baeremaeker wat hij altijd heeft gedaan: een ploeg leiden in het circuit van de kleinere Vlaamse wielerwedstrijden, met beperkte middelen. Hij doet alles zelf; van de parcoursverkenning en de contractbesprekingen met de renners van zijn Ipso-Euroclean team tot het zoeken van sponsors. Maar het zit hem niet mee. Pech achtervolgt hem en de renners van zijn team.
En de wereld van de kermiskoersen – zijn wereld – wordt steeds kleiner.

Geniet van deze prachtige documentaire waarin men een fraai inzicht krijgt in het echte Vlaamse wielrennen..

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
ZOEK OP ONDERWERP