Wieler docu's

Welcome To My World

on
30 oktober 2019

Terwijl in de professionele wielerwereld geld een steeds belangrijkere rol gaat spelen en grote schandalen het verleden hebben getekend, lijkt de wereld van de Vlaamse kermiskoersen een overzichtelijke speeltuin met onschuldige boevenstreken.
Paul ‘Zotte Polle’ De Baeremaeker is de Peter Post van dit circuit. De kermiskoers is zijn wereld. In de documentaire Welcome to my world neemt de Belgische regisseur Manu Riche de kijker mee naar de wereld van De Baeremaeker.

Het is 1998 en de wielersport zwicht onder de dopingschandalen uit de Festina-Tour. Een treetje lager doet ploegleider Paul De Baeremaeker wat hij altijd heeft gedaan: een ploeg leiden in het circuit van de kleinere Vlaamse wielerwedstrijden, met beperkte middelen. Hij doet alles zelf; van de parcoursverkenning en de contractbesprekingen met de renners van zijn Ipso-Euroclean team tot het zoeken van sponsors. Maar het zit hem niet mee. Pech achtervolgt hem en de renners van zijn team.
En de wereld van de kermiskoersen – zijn wereld – wordt steeds kleiner.

Geniet van deze prachtige documentaire waarin men een fraai inzicht krijgt in het echte Vlaamse wielrennen..

https://www.youtube.com/watch?v=glOoIV3poBs
TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
september 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP