Mijn naam is Hans de Groot, geboren op 16 oktober 1959 te Zwolle.
Ik kom uit een gezin met nog 3 broers en 3 zussen waarvan ik de op één na jongste ben. Mijn jeugd was onbekommerd en vond zich vooral buiten plaats, in Assendorp en omstreken.

Hans 1966

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in sport.
Als 7 jarig jongetje kreeg ik, na lang zeuren,  toestemming om te gaan voetballen bij P.E.C. (Prins Hendrik Ende Desespereert Nimmer Combinatie). In het groenwit gestreepte shirt voetbalde ik tot mijn 17e jaar. De geselecteerde A-jeugd was het laatste station waarna ik mijn heil, teleurgesteld door het uiteenvallen van mijn droom, zocht bij de amateurs van H.T.C. (Holtenbroek Tuinders Combinatie) waar ik nog tot mijn 40e jaar met veel plezier en met wisselend succes heb gevoetbald.

Een hardnekkige liesblessure en later knie problemen maakte echter een einde aan mijn actieve voetbal carrière waarna ik op zoek moest naar een andere sportieve bezigheid.
Naast voetbal had fietsen en dan vooral het wielrennen ook al heel lang mijn mateloze interesse. Niet alleen het actieve fietsen maar ook de wereld van de profwielrennerij. Daarom besloot ik na het voetballen ook zelf te gaan fietsen, op recreatieve wijze wel te verstaan.
Bij Toerclub Swolland vond ik precies wat ik zocht; een leuke club mensen die elke week samen tochten fietsen, zonder pretenties en altijd ‘Samen uit Samen thuis’.
Ik wordt niet gehinderd door overmatig veel fietstalent maar geniet van elke kilometer in het zadel, in ieder geval achteraf…
Zo fiets ik nu elk jaar vele tochten en kilometers op mijn blauwe Santos vakantiefiets, mijn Canyon Endurace of op de Canyon Grand Canyon MTB, met de club of alleen.
De prestatie waar ik het meest trots op ben is mijn solofietstocht in 2013 van Zwolle naar Rome over 2300 kilometer. Een mede door het slechte weer in de eerste twee weken zware tocht dwars door Duitsland, Oostenrijk en Italië en de pittige passages van de Alpen en de Apennijnen. Elders op deze website staat een uitgebreid verslag van deze mooie tocht.
Ik ben getrouwd geweest en heb uit dat huwelijk een dochter (Tamarah) en een zoon (Danny).

Het hoogste punt van de reis op de Arlbergpass
Het hoogste punt van de soloreis op de Arlbergpass
Rome bereikt na 2300 kilometer
Rome bereikt na 2300 kilometer
Hans bij P.E.C., 3e van links op het Hemelvaarttoernooi bij Z.A.C. in 1970
Bij P.E.C., (3e van links) op het Hemelvaarttoernooi bij Z.A.C. in 1970