TOERFIETSER

2-Provincientocht

By
on
17 maart 2012

Na het voorrijden van de Prestatietocht van afgelopen woensdag koos ik er vandaag voor om niet de lange versie (130 km) van de 2 Provincientocht te fietsen maar de korte (70 km), zeg maar de ‘1 Provincie uitvoering.
Bij binnenkomst in de Vrolijkheid bleek dat net de Stappenbelt fietsgroep was binnengelopen en het was dus even file bij de inschrijving. Dat was echter niet het grootste nieuws van de dag, dat was natuurlijk de nieuwe fiets van Jan S.:  de Pinarello Dogma 2 met Shimano Ultegra Di2 was op vrijdagavond ‘van de band gerold’ en stond nu te pronken bij De Vrolijkheid.
Elektrisch schakelen is nu dus ook in het Swolland peloton gearriveerd………
En nu wel meer dan één versnelling gebruiken hè Jan ?

                                                       Mooie fiets………….

Genoeg genoten van Jan z’n fiets, de tocht moest van start. Er werd dus gestart met 2 Swolland groepen, snel en lang en iets minder snel en kort. Samen met Hans M, zet ik mij op kop van de 70 km groep, ondanks een pijnlijke nek voel ik mij sterk genoeg om een stuk kopwerk te doen. De boterhammen met pindakaas en hagelslag hadden hun werk weer gedaan en met een behoorlijke club achter ons aan gingen we op pad. Bij de groep ook enkele leden van de Swolladies, nou daar wil je natuurlijk wel een paar kilometer voor op kop fietsen. Verder bestond de groep uit een aantal (met alle respect) oudere leden, waaronder Rinus M., met z’n 73 jaar ongetwijfeld de oudste van de groep.

Ook de van een griep herstelde Ruud W. was weer van de partij, met zijn immer opbeurende opmerkingen wist hij het moraal van de beide koprijders hoog te houden.
In tegenstelling tot afgelopen woensdag kwam ditmaal de zon wel tevoorschijn en ondanks dat de temperatuur nog niet echt hoog was, voelde het allemaal een stuk aangenamer aan.
Via de Vechtdijk, Dalfsen en Ankum fietsten we in N.O. richting met de wind meest schuin achter en soms even tegen. Met een koerssnelheid van zo’n 28 km/h ging het redelijk vlot richting Staphorst. Slechts één keer werd er een beetje gemord dat Hans & Hans na de bochten iets te hard door fietsten, wat Hans M. de opmerking ontlokte dat ze voor 2 euro niet te veel moesten zeuren 🙂 …………….in het vervolg ging het echter wel een stuk beter,
In Staphorst werd even gestopt voor een kop koffie, hier viel de groep uit elkaar omdat sommigen door gingen voor de langere afstand of direct terug gingen naar Zwolle. Omdat we op de terugweg de wind ongetwijfeld  tegen zouden hebben, kwam Rinus M met het verzoek om niet harder te gaan dan 25 a 26. Aangezien ‘Hanse Tours’ ook op de terugweg de kop werd opgedrongen, had ik daar persoonlijk niet zoveel problemen mee.
Na een dubbel bakkie leut vertrokken we weer voor de terugtocht, met nu de wind dus hoofdzakelijk tegen. Gelukkig voelden de benen nog steeds goed aan en zonder al te veel problemen rolden de kilometers onder de wielen door.

De meeste last hadden we, Hans & Hans,  eigenlijk nog van de vele opmerkingen van Ruud W., van zijn huisarts mocht hij niet alleen alles weer zien, maar schijnbaar ook alles weer zeggen. Eigenlijk mocht Ruud alles weer………behalve op kop fietsen.

Zonder grote problemen, op een lek bandje bij de Vechtbrug na (geplakt bij De Vrolijkheid), kwamen we weer terug in Zwolle, met 70 kilometer op de teller en een alleszins acceptabel gemiddelde van 26 km/h
Om de verloren energie weer op nivo te brengen dronken we nog een aantal ‘hersteldrankjes’ maar om de huisarts van Ruud niet ongerust te maken zal ik hier niet vertellen hoeveel……
Al met al weer lekker gefietst !
TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP