Persoonlijk TOERFIETSER

A Very Merry Fairytale

By
on
26 december 2016

Hans de Groot was dead, as dead as doornail….
Althans, zo had dit verhaal (op z’n Dickens) begonnen kunnen zijn als de loop van de geschiedenis iets anders was gelopen. In de afgelopen 15 maanden gebeurde er meer in mijn leventje dan me lief was en bovenstaande eerste regel had maar zo een vaststaand feit kunnen zijn.
Inmiddels is alles wel verteld, zijn de problemen benoemd en, het allerbelangrijkste, hersteld. Toch kom ik er aan het einde van deze lange en vreemde periode nog even op terug. Niet om in herhaling te vallen maar om aan te geven hoe goed het nu met me gaat en hoe goed ik me lichamelijk voel.

Na de laatste revalidatie is het allemaal erg snel gegaan en van al mijn twijfels of ik wel weer lekker zou kunnen fietsen was al snel niets meer over. Al twee weken na het afronden van de revalidatie in het ziekenhuis fietste ik mijn eerste ‘revalidatietochtjes’ met de fietsvrienden van Swolland, weliswaar nog voorzichtig maar wel lekker fietsen. Nu, ruim drie maanden later, fiets ik al weer volop mee met de groep en kan gelukkig zonder problemen meekomen.
Begin november besloot ik in alle euforie om mijzelf te belonen met een nieuwe MTB fiets en daar heb ik tot nu toe geen spijt van. De Canyon ‘Grand Canyon’ gaat als een speer en ik dus ook. Wekelijks jakker ik ermee over asfalt en door de bossen en voel ik me als herboren.
Nu, bijna aan het einde van 2016, heb ik mijzelf ook nog eens het mooiste kerstfietscadeau gegeven wat ik mij maar wensen kon; de nieuwe knalrode Canyon Endurace CF SLX 8.0 met Ultegra Di2
Om er een beetje een kerstcadeau van te maken had ik ‘m, eenmaal gemonteerd,  even voor de mini-kerstboom gezet en er bewonderingsvol een kwartiertje naar zitten kijken en, geloof het of niet, even liet ik alle emoties van de afgelopen 15 maanden gaan bij het zien van die fantastisch mooie fiets en werd ik mij eens te meer bewust van de vergankelijkheid van het leven en de waarheid van dat soms zo clichématige gezegde ‘geniet van het leven, het duurt maar even’

Ik hoop dat ik nog vele mooie kilometers mag maken op al mijn nieuwe fietsen, maar bovenal hoop ik op het allermooiste en meest onbetaalbare cadeau wat er bestaat; een gezond en gelukkig leven…….For Each And Everyone!

20161223_075516

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP