Persoonlijk TOERFIETSER

Appelgebakje scoren in Havelte

By
on
24 april 2016

Het was al weer een tijdje geleden dat ik appelgebak gegeten had. Om precies te zijn was het op zaterdag 27 februari dat ik voor het laatst mocht genieten van zo’n punt met een dot slagroom. Door de medische toestanden en het sportieve fietsverbod bleef ik dus tot gisteren al 8 weken ‘clean’.

Deze week had ik weer een tweetal afspraken in het ziekenhuis om te onderzoeken waar de problemen van begin maart vandaan kunnen komen. Daarom werd er donderdag een echo gemaakt en mocht ik 24 uur met een registratiekastje lopen dat de volgende dag weer zou worden afgekoppeld.
De dienstdoende verpleegkundige opperde dat het verstandig was dat ik met het registratiekastje een flink stuk ging fietsen en gezien het prettige weer van die dag leek mij dat ook geen verkeerde gedachte.
Vanzelfsprekend moest ik wel even toestemming voor deze ‘medische fietstocht’ vragen aan de baas, maar toen dat eenmaal geregeld was besloot ik het welbekende Rondje Zwolle te doen. Een prettige afstand en mocht er iets vreemds gebeuren dan was er altijd wel iemand in de buurt om actie te ondernemen. Dus vulde ik de bidon en stapte monter op de trekkingbike.
Zoals verwacht gebeurde er niets bijzonders tijdens mijn rondje en ik heb zo het vermoeden dat dan ook niets bijzonders zal zijn geregistreerd, maar laat ik niet op de uitkomsten vooruitlopen. Het was in ieder geval een lekker (rustig) fietstochtje onder een lekker zonnetje met wel een stevig oosten windje.
Ook de rest van de dag en nacht werd dus mijn hartactiviteit geregistreerd, totdat de doppen en kabels de volgende ochtend weer werden verwijderd. De bijzonder aardige vrouwelijke verpleegkundige die het klusje moest klaren bleek nogal bijziend te zijn (scheel klinkt zo respectloos en dat is niet mijn bedoeling) en terwijl ze bezig was om met harde hand de doppen en het plakband waarmee ze bevestigd waren te verwijderen hoopte ik maar dat zij niet degene zou zijn die ook de uitlezing van het kastje zou moeten doen….

Die avond appte ik nog wat met Ruud W. die mij bij die gelegenheid uitnodigde om de volgende dag een kopje koffie te drinken tijdens de pauze van de Frisseneustocht. Eigenlijk wel een goed idee vond ik want eerdere pogingen waren helaas gestrand in goede bedoelingen zonder resultaat. Dus toog ik op zaterdagochtend met de auto naar Havelte om de mannen en vrouwen weer eens te spreken en om natuurlijk niet helemaal de binding met de fietsclub kwijt te raken.
Eenmaal aangekomen bij Het Knooppunt in Havelte bleek dat TC Swolland nog niet aanwezig was. Wel een enorme groep vakantiefietsers die net op het punt stonden weer te vertrekken en die hun zwaar beladen trekkingbikes weer de weg op rolden. Een kleurrijk geheel was het wel.
Na een klein kwartiertje wachten zag ik de eerste groep Swolland fiesers over de Dorpstraat richting het café komen en dat was voor mij een mooi moment om even een paar fototjes te schieten. 20160423_111446
Om een lang verhaal niet te onnnodig langer te maken; het was weer gezellig om de sfeer van de fietsclub te kunnen proeven en natuurlijk de appelgebak met slagroom, want eerlijk is eerlijk…daar ging het ook wel een beetje om.

Nu maar hopen dat ik zo snel mogelijk mijn stukje appelgebak weer echt kan verdienen tijdens een stevige fietstocht met de mannen en vrouwen van Swolland. Over twee weken mag ik nog een inspanningstest op vol vermogen uitvoeren en aansluitend zal ik dan horen wat de uitkomst van de testen is geworden. Aan de ene kant hoop ik dat er iets gevonden wordt, aan de andere kant hoop ik net zo hard dat er niets aan de hand is. Een dubbel gevoel dus dat gepaard gaat met de nodige onzekerheid maar hopelijk komt daar toch snel een einde aan.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
november 2022
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP