REVIEWS

Benali Boekt ‘De Renner’

on
18 maart 2012

Een jaar of 4 geleden heb ik op mijn weblog een artikeltje gewijd aan het boek ‘De Renner’ van Tim Krabbé (schrijver, schaker en fervent fietser)
Kort geleden deed Abdelkader Benali (schrijver en ook fervent fietser) hetzelfde in zijn tv programma ‘Benali Boekt’. In dit programma gaan Krabbé en Benali terug naar Meyrueis (Zuid Frankrijk) om te praten over het boek en een deel van het parcours van de wedstrijd, waarin Krabbé destijds als tweede over de meet kwam, te fietsen.

Eerst gaan beide heren langs bij de vaste fietsenmaker van Krabbé om vervolgens onder slechte weersomstandigheden een gedeelte van de wielerwedstrijd van destijds na te fietsen.

Bekijk de uitzending : Benali Boekt ‘De Renner’

Eigenlijk lijkt het mij wel aardig om in de toekomst eens naar de Cevennen af te reizen om op locatie, maar op een ander nivo, te voelen wat Tim Krabbé voelde in 1977.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP