Geen categorie

Bike Motion 2015

By
on
17 oktober 2015

Het was mijn verjaardag gisteren, de 56e alweer. Een mooie dag om weer eens te gaan kijken op de grootste (sportieve) fietsbeurs van de Benelux, de Bike Motion.
Ik was er al een aantal jaren niet meer geweest en ik meen dat de laatste keer in 2008 was. Bij die gelegenheid werd ik verliefd op mijn huidige racefiets, de Wilier Izoard.
Stiekem hoopte ik ook nu weer verliefd te worden op een mooi Italiaans modelletje met de naam Wilier, Pinarello of Colnago, want het begint wel weer te kriebelen.

De trein zou station Zwolle om 9.18 uur verlaten en verdomd dat deed ie ook precies op tijd, om mij 50 minuten later  netjes af te zetten op Utrecht centraal. Van daar was het nog een kleine wandeling naar de Jaarbeurshallen.
Gelijk bij binnenkomst bleek al dat de fietssport de laatste jaren een enorme vlucht heeft genomen. Kon ik in 2008 op de openingsdag nog redelijk rustig alle standhouders langs en zelfs zonder wachtrij Peter Winnen een exemplaar van zijn boek Windbreker laten signeren, nu was het gelijk een drukte van belang.

Hierbij dient ook nog te worden opgemerkt dat de verhouding man/vrouw in die 7 jaar behoorlijk is veranderd, was het toen 90/10, nu zeker 65/35.
Zo lopend door de verschillende hallen viel mij vooral een aantal voor mij onbekende merken op zoals Cadenz (fietsen) of ZAES (kleding). Vanzelfsprekend ging de meeste aantrekkingskracht uit naar het Ialiaanse plein, opgeleukt met een Italiaanse ijscocar en Italiaanse muziek. Bij binnenkomst was Campagnolo de grootste blikvanger. In de stand waren alle groepen uitgestald en ik moet eerlijk toegeven..het oogt toch mooier dan Shimano. Vervolgens snel naar de Wilier stand waar alle nieuwe modellen stonden te pronken, wat opviel is dat ze iets minder vaak de naam Wilier op het frame hebben staan, maar nog wel genoeg…
De volgende halte was Colnago waar bij mijn oog viel op een mooie rode CX ZERO-EVO, vanzelfsprekend voorzien van het Colnago klavertje en de handtekening van Ernesto zelf, nou ja gedrukt dan toch.

CX-Zero-Evo

Nadat ik andere Italiaanse merken als Basso, DeRosa, Bianchi en Cinelli was gepasseerd verwachte ik nu snel die andere grote Italiaanse fietsenbouwer tegen te komen. Maar hoe ik ook zocht, geen Pinarello te bekennen en dat vond ik wel jammer want ik was wel nieuwsgierig naar de Pinarello Rahza, het instapmodel in de Pinarello carbon serie. Helaas blonk Pinarello uit door afwezigheid en zal ik mijn interesse in de Rahza moeten blijven voeden via de Pinarello site. Waarom één van de populairste, zo niet de populairste, Italiaanse fietsenmerken niet op de grootste fietsbeurs van de Benelux aanwezig was is mij vooralsnog een raadsel.
Toch lichtelijk teleurgesteld werd ik pas weer vrolijk bij de stand van Trek. Daar stond de nieuwe Madone van Haimar Zubeldia te pronken, het prijskaartje stond erbij; 12.000 euro. Die gaat het voor mij niet worden maar mooi is ie wel met allerlei vernieuwende elementen.
20151016_111743[1] 20151016_111753[1]

Ondertussen werd het steeds drukker op de beurs en mijn tasje met folders en boekjes steeds zwaarder, tijd voor een kop koffie en een broodje.
Gelukkig was er nog plek bij één van de horeca uitbaters en kon ik weer wat energie bijtanken. Vervolgens liep ik nog wat verder over de beurs en zag nieuwe kledingtrends, elektronica en gadgets.
Na een uurtje of drie vond ik het echter wel genoeg. Met ongeveer 10 kilo aan papier vertrok ik weer richting centraal station.
Of ik weer verliefd ben geworden? Met de Colnago was er zeker een klik en wie weet wordt het wat, maar ik heb ook nog een internetliefje achter de hand…..

 

 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP