Geen categorie

Bike Motion 2015

By on 17 oktober 2015

Het was mijn verjaardag gisteren, de 56e alweer. Een mooie dag om weer eens te gaan kijken op de grootste (sportieve) fietsbeurs van de Benelux, de Bike Motion.
Ik was er al een aantal jaren niet meer geweest en ik meen dat de laatste keer in 2008 was. Bij die gelegenheid werd ik verliefd op mijn huidige racefiets, de Wilier Izoard.
Stiekem hoopte ik ook nu weer verliefd te worden op een mooi Italiaans modelletje met de naam Wilier, Pinarello of Colnago, want het begint wel weer te kriebelen.

De trein zou station Zwolle om 9.18 uur verlaten en verdomd dat deed ie ook precies op tijd, om mij 50 minuten later  netjes af te zetten op Utrecht centraal. Van daar was het nog een kleine wandeling naar de Jaarbeurshallen.
Gelijk bij binnenkomst bleek al dat de fietssport de laatste jaren een enorme vlucht heeft genomen. Kon ik in 2008 op de openingsdag nog redelijk rustig alle standhouders langs en zelfs zonder wachtrij Peter Winnen een exemplaar van zijn boek Windbreker laten signeren, nu was het gelijk een drukte van belang.

Hierbij dient ook nog te worden opgemerkt dat de verhouding man/vrouw in die 7 jaar behoorlijk is veranderd, was het toen 90/10, nu zeker 65/35.
Zo lopend door de verschillende hallen viel mij vooral een aantal voor mij onbekende merken op zoals Cadenz (fietsen) of ZAES (kleding). Vanzelfsprekend ging de meeste aantrekkingskracht uit naar het Ialiaanse plein, opgeleukt met een Italiaanse ijscocar en Italiaanse muziek. Bij binnenkomst was Campagnolo de grootste blikvanger. In de stand waren alle groepen uitgestald en ik moet eerlijk toegeven..het oogt toch mooier dan Shimano. Vervolgens snel naar de Wilier stand waar alle nieuwe modellen stonden te pronken, wat opviel is dat ze iets minder vaak de naam Wilier op het frame hebben staan, maar nog wel genoeg…
De volgende halte was Colnago waar bij mijn oog viel op een mooie rode CX ZERO-EVO, vanzelfsprekend voorzien van het Colnago klavertje en de handtekening van Ernesto zelf, nou ja gedrukt dan toch.

CX-Zero-Evo

Nadat ik andere Italiaanse merken als Basso, DeRosa, Bianchi en Cinelli was gepasseerd verwachte ik nu snel die andere grote Italiaanse fietsenbouwer tegen te komen. Maar hoe ik ook zocht, geen Pinarello te bekennen en dat vond ik wel jammer want ik was wel nieuwsgierig naar de Pinarello Rahza, het instapmodel in de Pinarello carbon serie. Helaas blonk Pinarello uit door afwezigheid en zal ik mijn interesse in de Rahza moeten blijven voeden via de Pinarello site. Waarom één van de populairste, zo niet de populairste, Italiaanse fietsenmerken niet op de grootste fietsbeurs van de Benelux aanwezig was is mij vooralsnog een raadsel.
Toch lichtelijk teleurgesteld werd ik pas weer vrolijk bij de stand van Trek. Daar stond de nieuwe Madone van Haimar Zubeldia te pronken, het prijskaartje stond erbij; 12.000 euro. Die gaat het voor mij niet worden maar mooi is ie wel met allerlei vernieuwende elementen.
20151016_111743[1] 20151016_111753[1]

Ondertussen werd het steeds drukker op de beurs en mijn tasje met folders en boekjes steeds zwaarder, tijd voor een kop koffie en een broodje.
Gelukkig was er nog plek bij één van de horeca uitbaters en kon ik weer wat energie bijtanken. Vervolgens liep ik nog wat verder over de beurs en zag nieuwe kledingtrends, elektronica en gadgets.
Na een uurtje of drie vond ik het echter wel genoeg. Met ongeveer 10 kilo aan papier vertrok ik weer richting centraal station.
Of ik weer verliefd ben geworden? Met de Colnago was er zeker een klik en wie weet wordt het wat, maar ik heb ook nog een internetliefje achter de hand…..

 

 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

ZOEK OP ONDERWERP