Geen categorie

Blauwvinger op Pinkpop

By
on
29 mei 2012

Soms, heel soms is het fietsen even niet mijn belangrijkste bezigheid in het weekend, er zijn immers meer geneugten in het leven.
Eén daarvan is , wat mij betreft, het bezoeken van popconcerten of festivals. Dit weekend zat ik dubbel goed met fietsen op zaterdag en een bezoek aan Pinkpop op maandag !

Zaterdag was er weer de jaarlijkse Blauwvingertocht. De weersomstandigheden waren perfect voor het traditionele rondje over de Sallandse heuvelen, toch waren er minder deelnemers voor de verschillende snelheidsgroepen dan vorig jaar, waardoor werd besloten om met iets meer dan 20 personen als één groep te vertrekken. Nog voor we Berkum infietsten waren we al bijna twee man kwijt die rechtdoor gingen waar wij afsloegen, één van de mannen (Henk G.)keerde op schreden terug en sloot alsnog bij ons aan, de ander (Wim H.) ging op eigen houtje en snelheid door naar Holten.
De route van de Blauwvingertocht is al jaren onveranderd en terecht, want het is één van de mooiste Swollandtochten en onder de omstandigheden als afgelopen zaterdag verreden echt een pareltje. Toerleider Henk H. moest helaas verstek laten gaan i.v.m. familieomstandigheden maar had voor de gelegenheid Ruud W. bereid gevonden de groep voor te rijden, iets wat Ruud wel is toevertrouwd. De eerste 15 kilometer mocht ik naast Ruud ook mijn deel van het kopwerk doen en daarbij bleek dat er behoorlijk wat wind stond uit noordoostelijke richting.
Zoals altijd zorgt de Lemelerberg voor het eerste leven in de brouwerij waarna het op de Holterberg ieder voor zich is en we elkaar weer terug zien bij Cafè Jansen in Holten.
Na de pauze nog een bultje meepikken in Luttenberg en dan rechtstreeks terug naar Zwolle……dat is de Blauwvingertocht in een notedop.
Na afloop nog even nazitten op het zonnige terras van De Vrolijkheid en genieten van een een paar hersteldrankjes (ik één minder omdat ik wat tijd verspeelde met het opnieuw inbrengen van een contactlens).
Eigenlijk is dit het verhaal van de Blauwvingertocht van 2012 voor mij, want eigenlijk zat ik al met mijn gedachten bij maandag en Pinkpop.
Terwijl een behoorlijke groep Swollanders zich gingen wagen aan de honderste editie van de Elfstedentocht trok ik er maandagochtend vroeg op uit om af te reizen naar het verre Landgraaf in limburg om daar te genieten van een dag lang popmuziek en dan vooral ’s avonds van The Boss oftewel Bruce Springsteen, want ik ben al ruim 30 jaar een trouwe fan van de man uit New Jersey en op deze pinkstermaandag zou ik hem voor de 9e keer live gaan zien.
Ik wist al uit eigen ervaring dat een elfstedetocht fietsen een behoorlijke aanslag is op het fysieke gestel van de fietser, nu weet ik ook dat 13 uur volmaken op een festivalterrein bij 25 graden zonder veel mogelijkheden op een plekje in de schaduw of om te zitten ook een behoorlijke inspanning vraagt. Vanochtend om 04.00 uur kwam ik dan ook vermoeid en stijf van het vele staan weer thuis en eenmaal in bed viel ik als een blok in slaap. Toch had ik het er allemaal voor over want het was een prachtige dag met als werkelijk spetterend slot de 2 uur en een kwartier durende show van Bruce Springsteen & The E-Street Band, waarvan ik bij wijze van hoge uitzondering op deze fietsblog toch graag een stukje van wil laten zien;

En nu gaan we weer fietsen…….komend weekend Sauerland !

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
november 2022
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP