TOERFIETSER

Blauwvingertocht 2014

By
on
18 mei 2014

Al halverwege de afgelopen week tekenden de contouren van een fraaie fietszaterdag zich af bij de verschillende weersvoorspellers. Het zou een droge, zonnige dag worden met prettige fiets temperaturen.
Reden voor 20 mannen en vrouwen om acte de presence te geven voor de jaarlijkse Blauwvingertocht van TC Swolland die onder leiding van Hans M. zou worden verreden.
In eerste instantie leek het erop dat we in twee groepen (25 en 28 km/h) zouden vertrekken maar het kwartet ‘ langzameren’ besloot toch aan te sluiten bij de rest zodat we in één groep van 17 mannen en 3 vrouwen op weg gingen over de welbekende Sallande wegen.
De eerste uurtjes liet de zon nog wel even verstek gaan en voelde het nog wat frisjes aan, maar al gauw deed de ze haar best om door de lage bewolking heen te komen, dit tot aller vreugde.

De Blauwvingertocht (vroeger een vrije toertocht maar al vele malen verreden als clubrit) staat bekend om de bijzonder mooie route, met op de heenweg de vaste klimmetjes; Lemelerberg, Sanatoriumlaan, Hellendoornse Berg en Holterberg met vervolgens de traditionele koffie met appeltaart bij Jansen in Holten waarbij de fietsen steevast op de deel mogen worden geparkeerd.
De terugweg is relatief vlak met alleen nog het korte klimmetje van de Luttenberg.

Voor mijzelf was het een mooie test om te kijken of de knieklachten, die zich al weer een paar maal hebben geopenbaard in de laatste tochten, na een aantal aanpassingen aan schoenen en fiets wegblijven. Met het Luxemburg weekend voor de boeg kan ik dat er nu net niet bij hebben.
Gelukkig ging het op alle klimmetjes goed en ook voor de rest van de tocht bleven de klachten uit, nu maar hopen dat dit zo blijft.

Na de pauze in Holten gingen een 7-tal mannen voor een iets snellere terugtocht naar Zwolle zodat wij met 13 overbleven voor de ‘normale’ snelheid.
Op de terugweg bleek dat de wind iets meer aantrok uit noordelijke richting waardoor de voorrijders een extra inspanning moesten doen, ikzelf hield het een kleine 20 km vol alvorens me, uit voorzorg, te laten terug zakken waarna Hennie H. de rest van de tocht vol maakte naast toerleider Hans.
Zonder malheur van pech of lekke banden kwamen we na exact 110 km weer aan bij De Vrolijkheid waar op het zonnige terras nog enkele snelle mannen in de zon zaten te genieten van een hersteldrankje. Vanzelfsprekend schoven wij met een select gezelschap even bij…de boog kan immers niet altijd gespannen staan.
Hans M.bedankt voor de (bijna) foutloze en fraaie rit !

IJs en weder dienende aanstaande woensdag nog actief op Veluwse heuvelen alvorens we volgende week vrijdag afreizen naar het groothertogdom Luxemburg. Helaas zullen we het daar moeten doen zonder één van de organisatoren. Ruud W. is door een eenzijdig motorongeval enige weken uit de roulatie en het is te hopen dat wij zonder zijn routekennis de weg weten te vinden in Luxemburg. Op de weg zal het nog wel lukken maar of we de bar nu ook zo makkelijk weten te vinden………..?
Ruud en Ina nogmaals beterschap namens Toerfietser.

Na de pauze in Holten (foto Hennie Haverink)

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP