Toerfietser

Blauwvingertocht 2014

By on 18 mei 2014

Al halverwege de afgelopen week tekenden de contouren van een fraaie fietszaterdag zich af bij de verschillende weersvoorspellers. Het zou een droge, zonnige dag worden met prettige fiets temperaturen.
Reden voor 20 mannen en vrouwen om acte de presence te geven voor de jaarlijkse Blauwvingertocht van TC Swolland die onder leiding van Hans M. zou worden verreden.
In eerste instantie leek het erop dat we in twee groepen (25 en 28 km/h) zouden vertrekken maar het kwartet ‘ langzameren’ besloot toch aan te sluiten bij de rest zodat we in één groep van 17 mannen en 3 vrouwen op weg gingen over de welbekende Sallande wegen.
De eerste uurtjes liet de zon nog wel even verstek gaan en voelde het nog wat frisjes aan, maar al gauw deed de ze haar best om door de lage bewolking heen te komen, dit tot aller vreugde.

De Blauwvingertocht (vroeger een vrije toertocht maar al vele malen verreden als clubrit) staat bekend om de bijzonder mooie route, met op de heenweg de vaste klimmetjes; Lemelerberg, Sanatoriumlaan, Hellendoornse Berg en Holterberg met vervolgens de traditionele koffie met appeltaart bij Jansen in Holten waarbij de fietsen steevast op de deel mogen worden geparkeerd.
De terugweg is relatief vlak met alleen nog het korte klimmetje van de Luttenberg.

Voor mijzelf was het een mooie test om te kijken of de knieklachten, die zich al weer een paar maal hebben geopenbaard in de laatste tochten, na een aantal aanpassingen aan schoenen en fiets wegblijven. Met het Luxemburg weekend voor de boeg kan ik dat er nu net niet bij hebben.
Gelukkig ging het op alle klimmetjes goed en ook voor de rest van de tocht bleven de klachten uit, nu maar hopen dat dit zo blijft.

Na de pauze in Holten gingen een 7-tal mannen voor een iets snellere terugtocht naar Zwolle zodat wij met 13 overbleven voor de ‘normale’ snelheid.
Op de terugweg bleek dat de wind iets meer aantrok uit noordelijke richting waardoor de voorrijders een extra inspanning moesten doen, ikzelf hield het een kleine 20 km vol alvorens me, uit voorzorg, te laten terug zakken waarna Hennie H. de rest van de tocht vol maakte naast toerleider Hans.
Zonder malheur van pech of lekke banden kwamen we na exact 110 km weer aan bij De Vrolijkheid waar op het zonnige terras nog enkele snelle mannen in de zon zaten te genieten van een hersteldrankje. Vanzelfsprekend schoven wij met een select gezelschap even bij…de boog kan immers niet altijd gespannen staan.
Hans M.bedankt voor de (bijna) foutloze en fraaie rit !

IJs en weder dienende aanstaande woensdag nog actief op Veluwse heuvelen alvorens we volgende week vrijdag afreizen naar het groothertogdom Luxemburg. Helaas zullen we het daar moeten doen zonder één van de organisatoren. Ruud W. is door een eenzijdig motorongeval enige weken uit de roulatie en het is te hopen dat wij zonder zijn routekennis de weg weten te vinden in Luxemburg. Op de weg zal het nog wel lukken maar of we de bar nu ook zo makkelijk weten te vinden………..?
Ruud en Ina nogmaals beterschap namens Toerfietser.

Na de pauze in Holten (foto Hennie Haverink)

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ

Deze diashow vereist JavaScript.

Toerclub Swolland
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

REACTIES VAN BEZOEKERS
ZOEK OP ONDERWERP