MIJN MATERIAAL TOERFIETSER

Canyon Endurace CF SLX di2

By
on
19 juli 2017

Van alle materialen die ik in mijn bezit heb om mijn hobby uit te kunnen voeren is mijn racefiets mij wel het allerliefst.
De Canyon Endurace heb ik aangeschaft in december 2017 als kadootje aan mijzelf na een lichamelijk en mentaal zware periode als gevolg van hartproblemen. Gelukkig is mijn lijf inmiddels weer ‘alive and kicking’ en fiets ik, mede dankzij de Canyon, weer met veel plezier mijn tochtjes.

Wat maakt de Canyon voor mij, buiten het emotionele gedeelte, zo bijzonder? Allereerst de kleurstelling, het felrode frame met zwarte belettering is fraai om te zien. In tegenstelling tot vele andere frames die bont gekleurd zijn straalt de Endurace vooral rust uit, slechts 2x staat de naam van het merk op de fiets, namelijk aan beide zijden van de voorbuis, verder zijn er geen teksten zichtbaar en dat minimalisme spreekt mij zeer aan.
De zwarte Reynolds wielen met zwart-gelaserde logo’s en letters maken de fiets tot een vloeiend geheel. Verder is de door mij gekozen afmontage (Shimano Ultegra di2) ook van hoge kwaliteit.
Het fraaie, door Canyon zelf ontwikkelde, aerodynamische en geintegreerde stuur en de VCLS zadelpen maken de fiets helemaal af.
Canyon fietsen zijn alleen online te koop en dat is voor velen wellicht een reden om van een Canyon af te zien, maar ik kan alleen maar zeggen dat gehele begeleiding op de site en via de after sales erg goed is. De aankoophulp op de site, welke stapsgwijs aangeeft welke maat geschikt is voor jou lijf, werkt perfect en ondanks dat ik de fiets niet heb kunnen proberen tijdens een proefrit zit hij als gegoten.
Ik verwacht niet dat ik heel gauw weer een andere fiets zal kopen (onverwachte tegenvallers daargelaten) en daarom hoop ik nog heel lang en veilig op mijn Canyon Endurace 8.0 CF SLX di2 te mogen en kunnen rondfietsen.

 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP