KOERSNIEUWS

Down Under

By
on
22 januari 2017

Het is half januari, de spetterende schoonheid van het voorjaar lijkt nog zo ver weg terwijl wij ons gewapend met mutsen, sjalen en handschoenen naar buiten begeven.
De winterperiode is, tenminste van Nederland betreft, de periode van aangevroren mist, temperaturen rond 0, nattigheid en kille dagen. Een periode ook waarin het sportieve fietsen toch wat minder wordt, of je wilt of niet in de wintermaanden rijgen de kilometers zich niet zo aaneen als in de zomerperiode. De winter is het domein van de mountainbike of de cyclocross en ondanks dat ik ook dat wel leuk vind haalt dat het niet bij het fietsen op de weg, zowel recreatief als bij de profs.
Wat dat betreft is het altijd weer een goed teken als het ProTour circus weer in gang wordt getrokken en dat gebeurde deze week Down Under in Australië.

Bij temperaturen die de magische 40 graden grens aantikten gingen de ProTour ploegen weer van start met frisse namen, fietsen en pakjes.
Opvallende wisseling waren het vertrek vanVincenzo Nibali en Lars Boom bij Astana (respectievelijk naar Bahrein Merida en Lotto Jumbo), de overgang van Alberto Contador naar Trek Segrafredo, Michael  Mathews naar Sunweb-Giant, Leopold König van Sky naar BORA, Philipe Gilbert van BMC naar Ettix Quick Step, Tony Martin van Ettix naar Katusha, John Degenkolb en Koen de Kort van Giant naar Trek, Sepp Vanmarcke van Lotto Jumbo naar Cannondale Drapac, Rafal Majka en de broertjes Juraj en Peter Sagan van Tinkof naar BORA-hansgrohe

POELS

Ook dit jaar is Sky de te kloppen formatie, de miljoenenploeg is er niet minder op geworden en zal zich ook dit jaar vooral richten op de grote en middelgrote rondes. Qua tenue en uitstraling weten ze de complete concurrentie in ieder geval al ruim te kloppen.
Ondanks dat zwart veel mensen niet aanspreekt zien shirt en bike er met de extra aangebrachte streep accenten wel erg fraai uit (maar smaken verschillen).

Grote vraag zal ook dit jaar zijn; wat doen onze landgenoten?
Na het uiterst succesvolle voorgaande jaar, met mooie eendaagse successen en etappezeges in Giro, Tour en Vuelta zijn de verwachtingen voor dit jaar hooggespannen.
In de Tour Down Under liet Danny van Poppel alvast zien de strijd in het sprintgeweld aan te willen aan met de gevestigde namen en in een veld met Caleb Ewan en Peter Sagan kon hij goed meesprinten en een aantal ereplaatsen bij elkaar trappen. Ewan won uiteindelijk liefst 4 etappes. De eindzege in deze eerste Pro Tourwedstrijd ging naar Ritchie Porte, de Australiër die dit jaar misschien wel de grootste uitdager wordt van Chris Froome, wist vooral bergop zijn concurrenten op afstand te houden. Zowel Robert Gesink als Wilco Kelderman eindigden in de top 10.
Het wachten is nu op de voorjaarsklassiekers….

 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
september 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP