TOERFIETSER

Een lekkere trainingsrit

By
on
10 maart 2012

Wat is er nu fijner om na ruim 100 kilometer te hebben gefietst in de nattigheid even lekker languit in bad te liggen. Ik kan eigenlijk maar één ding bedenken en dat is met een mooie jonge vrouw languit in bad te liggen. Helaas is mijn bad daar weer net niet groot genoeg voor, maar op dit moment maakt het niet uit ook eigenlijk, ik kon even lekker ontspannen en de vermoeidheid is alweer verdwenen, al moet ik zeggen dat het ook best meeviel met de vermoeidheid.
Ik ben net terug van de Trainingsrit Hattem, een tocht met een aantal klimmetjes rond Hattem en Wapenveld voor de koffie en daarna via Elburg en Kampen door het vlakke land weer terug.
Net als andere jaren was de club opgesplitst in twee groepen; de 25 km/h groep en de 28 km/h groep, mijn keuze viel dit jaar op 28 groep.

Ondanks dat we buren zijn hadden Henk G. en ik Facebook (!) nodig om om 8.30 af te spreken op de parkeerplaats in onze buurt. Toen we gezamenlijk binnenliepen bij De Vrolijkheid was het redelijk gevuld met fietsers. De regen van die ochtend had blijkbaar weinig indruk gemaakt op de meesten, al waren er wel een aantal bekende gezichten die schitterden door afwezigheid, al dan niet door de griep.
De 28 groep vertrok iets eerder dan 25 groep en met, ik dacht, 13 man gingen we op pad.
Via AA-Landen, Holtenbroek, Stadshagen en Spoolde togen we richting de oude IJsselbrug. Net ten zuiden van Hattem begint de Veluwe zich langzaam te verheffen en daarvan maken vele fietsers  gebruik om hun beenspieren te trainen, zo ook wij……..
Via allerlei bosrijke weggetjes met stijgingpercentages tot max. 5 %  pakken we alvast wat hoogtemeters op. Als we Hattem hebben verlaten zetten we koers richting Wapenveld en via de Filipsberg (rotding) verder de Veluwe op.
Ik merk wel dat ik me bij de snellere jongens heb aangesloten want ik hark continu achteraan als de weg oploopt, maar ja….ook zo kom je op de plaats van bestemming. Op de Zuidweg gaat bij een aantal de turbo erop, ik kan een tijdje aanhaken maar moet uiteindelijk passen, samen met nog een aantal gelosten bedwingen we vervolgens de Knobbel op weg naar de koffie in ’t Harde.
Eenmaal aan de koffie zien we dat het buiten is gaan regenen en we prijzen ons gelukkig dat we binnenzitten. De 25 groep heeft minder geluk, zij komen aan als wij de eerste kop koffie en de appeltaart al op hebben. Zij hebben onderweg nogal pech gehad, twee lekke banden en een valpartij van Toon O. hebben het tempo behoorlijk gedrukt. Toon is noodgedwongen teruggekeerd naar huis, jammer voor hem.

Na de koffie gaan we weer op pad over de nu natte wegen, waarbij opvalt dat het ineens een stukkie frisser is. Als we richting Elburg fietsen bedenk ik mij dat het wel erg jammer is dat mijn voorganger geen spatbordje heeft gemonteerd………..
Richting Kampen hebben we de wind in de rug en de snelheid loopt zo nu en dan lekker op. Ook op de Zalkerdijk, met de wind een beetje van opzij, wordt er behoorlijk tempo gemaakt maar iedereen komt goed mee.
Na de IJsselbrug gaan de mannen die in zuid wonen rechtsaf en fietsen met een lekker tempo op huis aan.
Thuisgekomen blijk ik een mooi gemiddelde op de teller te hebben, deze mag ik echter niet openbaar maken van de toerleider…………..laten we het maar op 28 km/h houden.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP