TOERFIETSER

Even een bakkie doen bij De Nieuwe Brug…..

By
on
24 november 2013

Hoi,

Nu de dagen korter worden en de bladeren van de bomen zijn is het weer tijd voor de ATB/Hybride om tochtjes te rijden.

We gaan dan ook weer op pad om de bossen op te zoeken en daar over de paden een tocht te rijden. Geen zware single tracks maar lekker door het bos rijden.

Vertrek om 09.00 uur vanaf de Vrolijkheid. Afstand zo rond de 60-70km gecombineerd weg/bos. Snelheid rustig.

Met bovenstaande, pakkende, tekst probeerde Ruud W. via de klepsite van Swolland deelnemers te werven voor de SSOP tocht richting Ommen.
Een gecombineerde weg/bos tocht over ongeveer 60 km.

Uiteindelijk stonden slechts 5 Swollanders aan de start bij De Vrolijkheid, wel jammer want het was een leuke en inspannende rit.
Naast Ruud zaten Arnold van B, Hans M., Fred B. en ondergetekende om 08:45 uur bij Ria Dijk aan de koffie en na een kort onderhoud over de hoogte van Fred z’n helm en mijn nieuwe overschoenen (Grib Grab Arctic…) vertrokken we vol goede moed richting de klamme bossen rond Dalfsen en Lemele.
Ondanks een week hard werken in de late dienst voelden de benen best wel goed en vanuit het vertrek zette ik mij naast Ruud op kop. Via Herfte kwamen we bij de Poppenallee waar de eerste bospaden al lagen te wachten. Gelukkig lagen die paden er redelijk droog bij wat het fietsen wel wat makkelijker maakte.
Langs landgoed Mataram, de landerijen bij Emmen en de bossen rond camping Starnbosch kwamen we uiteindelijk uit op de Dalmsholterweg. Op verzoek van Arnold namen we nog één of ander onduidelijk en nauwelijks te fietsen wandelpaadje mee, waarna we flink door elkaar gehusseld verder gingen richting de Lemelerberg.
Ondertussen had Fred al een keer kennis gemaakt met zompige bosbodem. Tot zijn geluk(maar niet de onze) viel hij, bij het passeren van een grote plas, de droge kant op. Ons plezier was er niet minder om…..
Aangekomen bij de Lemerberg, welke wij frontaal benaderden, werden wij verrast door een geheel nieuw betonnen fietspad, omdat het nog niet de bedoeling was om hier over te fietsen bogen wij af via de door ‘andere’ Hans aanbevolen ATB route.
Tijdens het bewonderen van het nieuwe fietspad en een gesprek met een lokale boer werd nog snel even een fotootje geschoten.
Nieuw fietspad richting de Lemelerberg
Via een kort stukje ATB route belandden we op de Oude Raalterweg en het fietspad langs de Lemelerberg, waarna we, via nog enkele zuigende zandpaden en een  korte maar spannende routeafwijking mijnerzijds,  uiteindelijk aan de koffie konden bij De Nieuwebrug.

Tijdens de ‘koffie en appeltaart break’  kreeg ik nog een paar leermomenten voor wat de GPS apparatuur betreft. Het schijnt dat er in een navigatieapparaat iets zit wat je aan moet zetten om het ding naar satellieten te laten zoeken. Dat dingetje stond bij mij uit en ik begin me nu met terugwerkende kracht af te vragen hoe ik ooit in Rome ben gekomen……
De koffie, warme chocolade en appeltaart zakte er weer prima en in en na het afrekenen konden we weer op weg naar onbekende paden.
Eerst een stuk langs de Regge waar men druk bezig is met allerlei werkzaamheden en vervolgens weer de bossen in. Op een één van de bospaden, als de gang er lekker in zit, heeft Fred opeens een probleem met een tak die zich ergens in zijn aandrijving heeft genesteld. Als de tak verwijdert is blijkt dat fietsen nog steeds niet gaat omdat er een schakel van de ketting is kromgetrokken.
Tijd voor Bycicle Repairman ! 

 Gelukkig zijn de meeste fietsers zo slim om reserveonderdelen mee te nemen en dankzij een nieuw schakeltje van andere Hans en de technische kennis van Ruud en Arnold werd het euvel vakkundig hersteld en kon Fred weer vrolijk verder. Ook een leermomentje voor Fred dus vandaag….gewoon langs die grote takken heenfietsen.
Verder ongemak wordt ons gelukkig bespaart of het moet zijn dat andere Hans en Fred ons het laatste stuk nog even een moordend tempo oplegden waar de hartkleppen spontaan van begonnnen te stuiteren…..
Even daarvoor stuurde Ruud ons nog even door een fraai stukje Vilsteren, langs een oude meander in de Vecht. Dat dit een terrein voor wandelaars betreft, aangegeven door borden verboden voor fietsers, daar kwamen we later pas achter.

Uiteindelijk kwamen we na ongeveer 4 uur weer aan bij De Vrolijkheid waar nog even werd nagezeten onder het genot van een hersteldarnkje. Al met al weer een leuke tocht, op naar de volgende !

TAGS

1 december 2013

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP