Toerfietser

FEEST !

By on 1 december 2013

Wie fietst elke week weer vele kilometers met de kop in de wind, op de racefiets of de ATB (in zijn geval hybryde)? Wie zorgt er elke week weer voor een lekker tochtje vanuit Zwolle? Wie zorgt ervoor dat we onderweg ‘nooit’ meer de weg kwijtraken? Wie repareert ook er ook wel eens een mankementje onderweg? Wie was er jarig de 30e november? Juist, Ruud W. !!!

Ik was weer mooi op tijd bij De Vrolijkheid, de gordijnen waren nog dicht maar Ria had de toko al wel geopend en de koffie klaar. Vandaag gingen we naar de Zwarte Dennen, een tochtje van zo’n 65-70 km over asfalt en onverharde paden.
Voor het zover was kreeg de jarige Job uit handen van Harry T, ter ere van zijn verjaardag, een zakflaconnetje met een welbekend Fries drankje. Voor Ruud wat extra ballast, maar aan zijn gezichtsuitdrukking te zien was dat geen enkel probleem.
Bij goede weersomstandigheden, droog en redelijke temperaturen, vertrokken we even na negenen met z’n zessen (Ruud W, Hans K, Arnold v B, Harry T, Fred B en ik zie de gek) via de Hessenpoort naar het ‘hoge’ noorden.  Tot aan het bosgebied bij de Zwarte Dennen ging de tocht vooral over asfalt. Het stukje bij Ruitenveen is altijd leuk fietsen en als je daarna Nieuwleusen hebt gehad zijn de bospaden niet ver meer.
Omdat het vrijdags nog een tijdje geregend had waren de paden een stuk zompiger dan een week eerder maar het was allemaal nog wel goed te berijden.
Via de MTB route door de Zwarte Dennen kwamen we na een kilometer of 32 aan in De Wijk waar een koffiestop was ingelast. Helaas waren alle café’s in het dorp gesloten waarna we, na intern overleg, besloten om even te gaan buurten bij Poortman in Veeningen. Je moet er een paar kilometer voor omfietsen maar dan krijg je wel een meesterlijk stukje appeltaart en een lekker bakkie koffie en dat alles ook nog eens voor nop omdat de jarige besloot alle kosten voor zijn rekening te nemen, bedankt Ruud !
Overmoedig geraakt door al deze voorspoed nam ik na de pauze gelijk de kop en via een aantal lange rechte wegen met tegenwind fietsen we weer terug naar het bosgebied rond Staphorst. Na eerst nog een paar natte zandpaden kwamen we vervolgens aan bij een gedeelte in het parcours waar het leek alsof alle boerinnen van Staphorst en omgeving een enorme modderworstel partij hadden gehouden. De wielen zakten tot aan de assen weg in de zwarte prut en de hartslag steeg naar verontrustende hoogten. Ik was blij dat we na ongeveer 500 meter weer uit deze ‘poel des verderfs’ kwamen, temeer omdat ik mij op de grote plaat door deze brei had moeten worstelen (vanwege problemen met de aandrijving).
Na deze beproeving was het wel gelijk over met het onverharde gedeelte van de tocht en konden we de laatste 25 kilometer over strak asfalt volmaken. De meeste kracht was bij mij toen al lang uit de benen en ik was dan ook blij dat de gemeentegrens van Zwolle weer in zicht kwam.
Met uiteindelijk 75 km op de teller kwamen we weer terug bij De Vrolijkheid alwaar we de verjaardag van Ruud nog even hebben opgeleukt met de nodige hersteldrankjes. Zelfs een gewone burger, in de persoon van Hans M, kwam nog even aanschuiven voor deze speciale gelegenheid.
Ruud, ook namens Toerfietser VAN HARTE GEFELICITEERD en nog vele, vele, gezonde kilometers op kop !!!
Er is er één jarig…hoezee, hoezee.
TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ

Deze diashow vereist JavaScript.

Toerclub Swolland
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

REACTIES VAN BEZOEKERS
ZOEK OP ONDERWERP