TOERFIETSER

Fiets en geniet !

By
on
1 juli 2012

Op de dag dat de alle wereldtoppers op fietsgebied tezamen kwamen in Luik voor de start van de 99e Tour de France trok ik ’s morgens mijn Swolland kloffie aan voor een korte rit van ongeveer 80 a 90 km.
De weersvooruitzichten leken redelijk en ook de wind zou zich vandaag een beetje inhouden.

Waar we de laatste weken meestal met een mannetje of 7 a 8 op pad gingen, was de vooraankondiging van een tocht van minder dan 100 km voor velen het sein om ook weer lekker mee te trappen. Vandaar dat we met maar liefst 16 man en één vrouw op pad gingen.
Geheel in stijl van de naderende Tourstart konden we al een aantal verschillende truien bewonderen in ons peloton; Hans M. vond dat hij met zijn inspanning tijdens de Jan Jansen Classic van een week eerder genoeg punten had verdiend om te starten in een(gif)groene trui, Iris B. droeg een witte trui, als was zij de leidster in het jongerenklassement en ze kwam er mee weg omdat ze wel degelijk de jongste dame in het gezelschap was. Dan was er nog Hans K. die, net als vorige week, in een bonte gele trui verscheen als bewijs van zijn deelname aan L’Ardechois een tijdje geleden. Gelukkig deed het allemaal wat minder pijn aan de ogen zodra de zonnebril op ging. Tot slot hadden we nog Cor W. in een kittig rood truitje waarvan de Tour betekenis in een ver verleden gezocht moet worden. Van 1983 tot en met 1989 was de rode trui in de Tour voor de leider in het tussensprintklassement (je moet het maar verzinnen). Het feit dat Cor voor deze trui gekozen heeft zegt veel over zijn leeftijd……….

Met 17 gingen we dus op pad onder best lekkere omstandigheden en Ruud W. had een mooie tocht voor ons uitgestippeld over rustige wegen en smalle fietspaden. In Hoonhorst werden we echter tegengehouden door een aantal ‘regelaars’ die het plaatselijke Sproeifeest moesten beschermen tegen toevallige passanten zoals wij, geen probleem want zelfs met een omweg ben je zo door Hoonhorst heen.
Via Dalmsholte komen we aan de voet van de Lemelerberg die we van de korte kant beklimmen, als we weer zijn afgedaald nemen Gerrit L. en Hans K. afscheid van de groep en gaan op weg naar de Holterberg om wat extra kilometers te maken. Wij gaan met 15 verder richting Den Ham waar bij Cafe Restaurant Harwig de koffiestop wordt gedaan.
Op het zonnige terras is het, ondanks de soms ietwat nutteloze gesprekken, wel goed toeven. Toch moeten we, na twee koppen koffie en een stuk vers appelgebak, weer verder. Ruud heeft immer een familiedag te halen !

Op de terugweg naar Zwolle weet Ruud met zijn route het fiets -en geniet gehalte van de tocht naar een nieuw hoogtepunt te brengen met vele fraaie paadjes en weggetjes. Alleen de aantrekkende (tegen)wind is een kleine spelbreker, als Ruud dat in de toekomst ook nog gaat regelen is het helemaal TOP.
Halverwege Ommen en Dalfsen houdt Iris het voor gezien omdat ze, na een griepje, nog niet helemaal fit is. Harry T. ontfermt zich al de hele dag over haar en besluit ook nu bij Iris te blijven om haar van de nodige mentale ondersteuning te voorzien…..een echte meesterknecht die Harry, klasse !
Met de overgebleven 13 mannen fietsen wij door naar Zwolle en via Dalfsen, de vistrap over de Vecht en de Vechtdijk komen we weer in Berkum waar een ieder zijns weegs gaat.
Met 94 km op de teller ben ik lekker op tijd thuis voor de verjaardag van m’n zoon en de start van de Tour.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP