SOLO TOERTOCHTEN

Fietsen tegen de bui

By
on
29 juli 2012

Volgens teletekst zou het vandaag droog blijven, althans…op het noorden en noordoosten na want daar konden een paar buitjes vallen.
Omdat in Zwolle de zon scheen durfde ik een ritje in Z.W. richting wel aan en bij een graadje of 16 stapte ik om 9 uur op de fiets voor een rit van een kleine 100 km.

Langs de westkant van de Noord Veluwe ging het richting ’t Harde en vervolgens via de ‘Scheepsbel’ richting Vierhouten waar de koffiestop gepland was.
Op het terras zat ik even lekker in het zonnetje terwijl aan de westelijke hemel een aantal behoorlijk donkere wolken verschenen. Een blik op de buienradar leerde dat het binnen een kwartiertje zou gaan regen en zo gebeurde het ook, daarom, onder de beschutting van een parasol, eerst de bui maar over laten trekken.
Omdat de bui in dezelfde richting ging als waar ik heen wilde, Olst , besloot ik even rustig aan te doen want stel je voor dat ik de bui weer in zou halen.
Na een half uurtje ging ik weer op pad en via Gortel en Epe ging het in oostelijke richting naar de veerpont bij Olst, daar moest even gewacht worden op de passerende pleziervaart alvorens de IJssel kon worden overgestoken.
Aan de andere kant van de rivier verder naar Boskamp en terwijl ik verder fiets richting De Eickelhof zie ik de lucht opnieuw behoorlijk donker kleuren en opnieuw kwam de bui in mijn richting.
Volgens mijn berekening was het vanaf De Eickelhof nog een dikke 20 km richting huis, dus wellicht ging het net lukken om droog over te komen. Via Middel en Elshof fietste ik weer in noordelijke richting met de bui op m’n hielen, het bleek een ongelijk strijd want net na Elshof zag ik de eerste druppels kringen in het water van de Nieuwe Wetering maken.
Gelukkig begon het pas ter hoogte van De Colckhof iets harder te regenen waardoor ik toch nog redelijk droog bij huis aan kwam, met uiteindelijk 92 km op de teller.

TAGS

30 juli 2012

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
november 2022
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP