REVIEWS

GEBRUIKSTEST: Topeak JoeBlow Sport fietspomp

By
on
13 januari 2016

Sinds enkele jaren ben ik het blije bezit van een stevige en goede fietspomp voor mijn racefiets en ATB, tijd om ‘m eens aan jullie voor te stellen;
de Topeak JoeBlow Sport.

De eerste jaren van mijn ‘fietsloopbaan’ behielp ik mij voor het oppompen van mijn bandjes steevast met een ouderwetse voetpomp in combinatie met een adaptertje voor het franse ventiel. De druk in de band werd op gevoel bepaald tussen duim en wijsvinger.
Het grootste nadeel van dat soort pompen vond ik altijd het geknooi met dat adaptertje en daarna het goed stevig bevestigen van de pomp zelf, de ene keer zat de boel er scheef op dan weer lekte er lucht bij aansluiting van pomp en slang, om nog maar te zwijgen van de keren dat ik het adaptertje kwijt was op het moment supreme…
Het werd dus tijd voor iets beters.
topeak-tjb-s5-med TRK-JB03 Topeak-Joe-Blow-Sport-II-Manometre_1235x735

 

De Topeak JoeBlow Sport valt gelijk op door z’n kleur, felgeel met zwart, maar vooral ook door z’n degelijkheid. Een stevige voetsteun staat aan de basis van het geheel met bovenaan een robuuste handgreep met uitsparingen voor de vingers, daartussen het aluminium pomphuis met duidelijke manometer.
Het aansluiten van slang op de diverse ventiels (Presta / Schrader) gaat simpel met de ’twinhead’ pompkop die door middel van een metalen hendel wordt vastgezet op het ventiel. Het pompen zelf gaat soepel en de pomp staat stevig tijdens het pompen zelf. Op de duidelijke manometer is goed te zien hoeveel druk er inmiddels in de band is gepompt.
Een racebandje oppompen tot 8 bar gaat in een mum van tijd en ook de 4 bar in een ATB band is snel en moeiteloos gedaan.

Mijn  Topeak JoeBlow Sport is ook na bijna 3 jaar gebruik nog steeds zonder mankementen. Geen lekkende aansluitingen of slijtage aan de slang. De enige zichtbare gebruiksschade is het wat lakschade op de ventielkeuze hendel aan de kop. Voor de rest is de Topeak een prima pomp die doet wat ie moet doen en dat doet ie met groot gemak!

Gekocht bij: ROSE Biketown in Bocholt
Prijs: Vanaf 36.95 euro
Gebruiksjaren: 3
Beoordeling: 9

TAGS
RELATED POSTS
2 Comments
 1. Beantwoorden

  Ruud

  14 januari 2016

  Hoi Hans,

  Goed bezig zo, een bijbaantje of kunnen we ook testen op producten laten uitvoeren?

  Ik denk hierbij aan Dommelsch, Brand, H-Jan, etc.

  Mvgrt, Ruud.

  • Beantwoorden

   Hans de Groot

   14 januari 2016

   Alles is mogelijk Ruud, zolang t maar fiets gerelateerd is.

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP