Toerfietser

Getting Our Kicks On ‘Route 66’

By on 13 september 2015

Zaterdagochtend, 12 september 2015; Bij De Vrolijkheid staan 2 dames en 9 heren klaar om te vertrekken richting de Braamberg. De Braamberg? Ja De Braamberg !
Ik had er nog nooit van gehoord maar volgens routemaker Arnold van B. was het een plek waar men heerlijke zelfgemaakte appeltaart bij de koffie serveert, dat het hier een uitspanning betreft waarvan de eigenaars familie zijn van Arnold zal ongetwijfeld een belangrijke rol mee gespeeld hebben in de keus om richting het oosten te fietsen.

Even voor ons vertrek bleken er nog een aantal mensen uit de kast te zijn gekomen; Harry T. bekende dat hij graag aanwezig was geweest bij de nichtendag van Klaasje, terwijl Jan S. deze zaterdag niet met zijn eigen Henny bleek te gaan fietsen maar aan kwam rijden met ‘onze’ Swolland Hennie, verdacht….

Arnold staat bekend om zijn gave om routes te maken met voldoende klinkerwegen erin. Klinkers in allerlei soorten. Ook vandaag tracteerde Arnold ons op veel van dit soort onbekende klinkerweggetjes, het zou niet het enige zijn waarop Arnold ons vandaag tracteerde…
Grofweg liep de route via Genne, de Lichtmis, Rouveen, Staphorst, de Zwarte Dennen,Veeningen, Zuidwolde en Alteveer richting de pauzeplaats.
De voorspelde zonneschijn bleef deze ochtend nog al lang uit en ik was blij dat ik ‘s morgens mijn beenwarmers had aangedaan omdat de ZO-wind nogal fris aanvoelde. Achter de rug van Arnold en Hennie H. was het echter goed toeven en zonder al te veel oponthoud (op een onwillig pedaal na) kwamen we tegen 11 aan bij Tuinterras De Braamberg in Kerkenveld.
Op deze mooie locatie werden we gastvrij ontvangen door de eigenaar en konden we plaats nemen aan de grote hardhouten tafel met uitzicht op het weiland. Bij afwezigheid van de eigenaresse maakte Arnold zich nuttig door te helpen in de bediening (dat krijg je natuurlijk wel als je op bezoek bent bij familie).

Het was goed toeven op het terras en terwijl op het aangrenzende weiland het versgemaaide gras mechanisch tot grote balen werden gemaakt genoten wij van de eigenmaakte verse appeltaart en ik moet zeggen Arnold had niets te veel gezegd, het smaakte voortreffelijk.
Als we na een tweede kop koffie, thee of chocomelk weer verder moeten en willen rekenen komt de grootste verrassing van de dag, Arnold had ook alles al afgerekend…
De smiecht had ons vergeten te vertellen dat hij precies op deze zaterdag 66 jaar oud was geworden, een mooie verrassing Arnold!

Arnold, 66 but still…. Alive and Kicking

Als een ieder Arnold de hand heeft geschud verlaten we het tuinterras en gaan weer op weg naar Zwolle.
Langzamerhand kwam de zon achter de wolken tevoorschijn maar trok ook de wind verder aan, maar gelukkig hadden we die hoofdzakelijk schuin achter.
Via Drogteropslagen, Slagharen, Rheeze, Mariënberg, Beerze, Giethmen, Dalfsen en de zuidelijke Vechtdijk fietsten we weer terug. Een mooie route door een mooie omgeving.
Heel veel bijzonders gebeurde er niet gedurende de terugweg; er was nogmaals een probleem met het pedaal van Marc, Hans K. verliet de groep nog even om zichzelf te testen voor zijn missie van volgende week (meerdere keren de Mont Ventoux beklimmen voor een goed doel) en achterin de groep hadden Wilma en Veronie het erg gezellig samen.
Onderweg stelde Hennie voor om de route speciaal voor Arnold om te dopen tot ‘Route 66’ verwijzend naar de routemaker en diens 66e verjaardag, een goed plan vonden wij ook.
Na uiteindelijk 113 km kwamen we weer aan bij De Vrolijkheid waar we nog even op gepaste wijze de verjaardag van Arnold hebben gevierd en niet alleen van Arnold want ook Gerrit L. had nog iets te vieren, hij had eerder die week Abraham gezien!
Zo werd het nog een gezellige boel op het terras…
ARNOLD en GERRIT voor jullie nog éénmaal uit volle borst;

“Er zijn er twee jarig hoerA hoerB dat kun je wel zien dat zijn zij…….”

Allen bedankt voor de gezellige fietsdag.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ

Deze diashow vereist JavaScript.

Toerclub Swolland
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

REACTIES VAN BEZOEKERS
ZOEK OP ONDERWERP