Persoonlijk SOLO TOERTOCHTEN

Gevecht tegen de onzekerheid

By
on
11 april 2016

Het is al weer een paar weken geleden dat ik mijn laatste post heb geplaatst. Johan Cruyff is inmiddels van vele kanten bewierookt en herdacht en over hem ging mijn laatste verhaal.
Omdat dit toch een fiets gerelateerde blog is en ik zelf helaas (nog) niet intensief mag fietsen was het dus een beetje stil van mijn kant.

Nog een dag of 10 en dan ben ik weer welkom bij de afdeling cardiologie in het Isala ziekenhuis, dan zal er een echo van het hart gemaakt worden en mag ik 24 uur met een registratiekastjes rondlopen. Twee weken later volgt dan nog een inspanningstest op de fiets en vervolgens een gesprek met de cardioloog. Vanzelfsprekend hoop ik dat er dan meer duidelijkheid is over mijn plotselinge wegvallen op de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal alweer een maand geleden.
10 dagen wachten dus nog voor er weer iets gebeurt. Niets is zo onglukkig als wachten in een zekere mate van onzekerheid, vooral niet als je niet weet wat er aan de hand is en je je verder goed voelt.
Ik ben van nature geen klager (ok, behalve dan op de fiets tijdens een iets te steile klim….) maar  als je zo thuis zit en op zaterdag je fietstochtje niet kunt maken sluipt er toch iets van chagrijn in je lijf. Ik mag dan ook rustig zeggen dat ik het fietsen in het algemeen en de clubritten in het bijzonder toch wel erg mis. Natuurlijk, ik fiets elke dag bij goed weer op en neer naar het werk, maar die 2 x 6 km zetten niet echt zoden aan de dijk.
Wat ik behalve de lichamelijke inspanning ook erg mis is het onderlinge geouwehoer tijdens zo’n toertocht, het appelgebakje in de pauze en het hersteldrankje na afloop.
Gelukkig heb ik aan belangstelling van de fietsclub geen gebrek en de geplande en ongeplande bezoekjes van de medefietsers doen me meer dan goed. Om over de meegebrachte flessen drank nog maar te zwijgen….

Bij iets meer wind en met volle maag ging het iets minder makkelijk dan ’s middags,
maar het ging opnieuw goed

Toch kriebelt het dus enorm dat ik niet echt met de club mee kan fietsen en mij moet beperken tot korte ritjes op mijn nieuwe trekkingbike.
Nu was het gisteren (zondag) best wel ideaal weer om eens een wat langer ritje te maken in plaats van de tochtjes van minder dan 10 kilometer. Daarom besloot ik gistermiddag maar eens een rondje Wijhe te doen. Het was een graadje of 12 bij een zwakke ZO wind en dus vertrok in zuidelijk richting via Harculo, Windesheim en Herxen riching Wijhe, gewapend met mijn GPS die voor de gelegenheid prominent mijn hartslag toonde. Het doel was om die hartslag onder de 110 bpm te houden, immers ‘easy does it’.
Bij Wijhe draaide ik lekker van de weinige wind af en langs de Soestwetering fietste ik terug naar Zwolle. Bij een bankje ter hoogte van de Bremmelerstraat genoot ik nog een minuutje of 10 van de lentezon en ik voelde me weer helemaal ’t mannetje. Dat is dus wat een fietstochtje doet, ook al gaat het dan niet hard.
Met 31 km was ik weer thuis, lekker gefietst zonder problemen met een gemiddelde hartslag van zo’n 100 bpm.
De rest van de middag keek ik met een goed gevoel naar de prachtige wedstrijd van Parijs-Roubaix en kreeg zelfs zo nu en dan weer een gevoel van ‘hé dat ga ik ook een keer doen’. Nou ja, dat is wel een beetje overmoedig.

Omdat het die middag zo lekker ging besloot ik diezelfde avond, na het eten, nog een klein rondje te fietsen. Een rondje van 22,50 km langs Den Alerdinck. Bij iets meer wind en met volle maag ging het iets minder makkelijk dan ’s middags maar het ging opnieuw goed.
Volgende week gaat er dus eindelijk weer iets gebeuren op het medische vlak en het klinkt wellicht gek, maar ik kan eigenlijk niet wachten tot ik weer naar het ziekenhuis mag. Op zoek naar een einde aan de onzekerheid en hopelijk op weg naar weer grotere fietsavonturen…

 

TAGS
RELATED POSTS
5 Comments
 1. Beantwoorden

  Ruud

  11 april 2016

  Hans,

  Er is niets zo vervelend als dat stomme wachten op de medici…. En dat je dat ge-oh van ons mist kan ik mij nog beter voorstellen.
  Maar ja je plaats zelf de foto van de Avaghorn, en dan zie ik daar een spatbordje op zitten, nou dat kan toch ech nie….. Is toch geen gezicht, daar moet wat mooiers voor te vinden zijn lijkt mij.

  En nu je toch tijd over hebt kun je daar mooi even naar op zoek…

  We spreken elkaar binnenkort wel weer, en hoe de moed erin.

  Grt, Ruud.

  • Beantwoorden

   Hans de Groot

   11 april 2016

   Spatbordje had er eigenlijk wel afgekund, was een noodgreep toen ik vorige week naar het werk moest…
   Ga inderdaad nog op zoek naar een betere oplossing, moet echter wel weer snel en simpel te verwijderen zijn.

 2. Beantwoorden

  Harry

  11 april 2016

  Ja Hans.

  Vaak is het wachten en het wel waard. Zeker als de uitslag goed zal zijn en je weer volle bak mag gaan. De vraag is waarom het allemaal zo lang moet duren. Was het rond Zwolle gebeurd en je met zwaailampjes Isala was binnen gereden, had je wellicht alle onderzoeken al achter de rug en kon je weer met SSOP op pad. Bij topsporters gaat een onderzoek wat sneller. Maar ja je bent wel sporter, maar helaas volgens de zorgverlener geen Topsporter. Zelf vindt je dat natuurlijk wel.
  Nu blijft de spanning.
  Sterkte verder.

  Gr. Harry

 3. Beantwoorden

  Tamarah

  11 april 2016

  Fijn om te lezen dat je toch gisteren weer wat stukjes gefietst, en dat het natuurlijk ook goed ging! Hopelijk zijn de uitslagen straks ook goed en kun je van de zomer rustig aan weer wat langere stukken fietsen. 🙂

 4. Beantwoorden

  h

  11 april 2016

  Nog even Hans en je fietst weer mee; valt me trouwens inderdaad op dat de wachttijden langer worden!! Sterkte!

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP