Geen categorie

Gijs Lieftink

By
on
7 maart 2012
Vorig jaar tijdens de fietstocht van Parijs naar Zwolle leerde ik een behoorlijk aantal nieuwe mensen kennen. Allemaal mensen met voorliefde voor hun hobby, het fietsen.
Een van hen was Gijs Lieftink.
Mijn allereerste ontmoeting met Gijs was op een avond in het voorjaar ter voorbereiding op de tocht.
Gijs was een tanige, slanke en op het oog sportieve zestiger.
Pas tijdens de tocht zelf leerde ik Gijs iets beter kennen. Geen groot prater, net als ik overigens, maar wel een vriendelijke persoonlijkheid. Tijdens de twee keer dat we in dezelfde kamer moesten overnachten vertelde hij wel over zijn werk, over het fietsen en over andere zaken die hem bezig hielden.
Het fietsen zelf ging hem goed af, je kon goed zien dat hij het al lang deed. Zonder enig probleem fietste hij de 1060 km in een week uit.
Ergens in de winter hoorde ik van een ander Swolland lid dat Gijs ernstig ziek was, en ik kon dat niet geloven.
Het kon er bij mij niet in dat iemand die in de zomer nog op de fiets van Parijs naar Zwolle fietste, in de winter ineens zo ziek kon zijn.
Als je zoiets hoort hoop je dat er nog herstel mogelijk is, want men kan zo veel tegenwoordig……….
Toen ik vandaag de website van Swolland opende sloeg de schrik mij om het hart. Gijs Lieftink was op zondag 4 maart op 64 jarige leeftijd overleden. Deze slanke, sportieve en sterke man had het toch niet gehaald.
Ik kan het nog steeds niet geloven………………..

Gijs, rust zacht !
TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP