KOERSNIEUWS

GOUD !!

By
on
30 juli 2012

Het was een frisse woensdagavond in augustus 2009 dat ik rondliep in de Zwolse binnenstad waar die avond het Peperbus prof wielerspektakel zou plaatsvinden.
Het inmiddels ter ziele gegane Zwolse wielerspektakel was er zo één van het welbekende rondje om de kerk, een gelegenheid om de helden uit de voorbije Tour de France te kunnen aanschouwen.
Dat jaar zou o.a. de winnaar van de bergtrui uit de Ronde, de Italiaan Pellizotti, acte de présence geven. De Italiaan, die later wegens dopinggebruik voor 2 jaar werd geschorst, had ik enkele weken eerder op de flanken van de Tourmalet in een kopgroepje voorbij zien razen. Dus ik was wel benieuwd.

Ik was al erg vroeg in de binnenstad en erg druk was het nog niet, of dat kwam omdat op dat moment de vrouwenkoers bezig was of door het niet al te geweldige weer weet ik niet.
Hoeveel rondjes de vrouwen gefietst hebben weet ik niet meer maar wat ik nog wel weet is dat de wedstrijd werd gewonnen door, hoe kan het anders, Marianne Vos.
Wat mij echter het meest is bijgebleven was de eenvoud van Marianne Vos, die na afloop breeduit lachend handtekeningen uitdeelde en voor iedereen even tijd leek te hebben.
De frêle sportvrouw uit Babyloniënbroek bleek wars van kapsones en genoot duidelijk van de aandacht, van het publiek en van haar sportprestatie.
Later die avond werden de latere winnaar bij de mannen, Kenny van Hummel en nummer 2 Franco Pellizotti in een open landauer door de Zwolse binnenstad gereden en toegezwaaid door het publiek. Voor Marianne Vos, de veel winnaar, was blijkbaar geen plek.

Gistermiddag keek ik met kippenvel op m’n armen en, eerlijk waar, tranen in m’n ogen naar de fantastische wieler prestatie van Marianne Vos op de Olympische wegwedstrijd in London. De emoties en ontlading op haar gezicht gingen mij door merg en been en nog nooit heb ik iemand de overwinning meer gegund als deze sympathieke en bescheiden sportvrouw.

 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
november 2022
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP