REVIEWS

IL Lombardia (documentaire)

on
11 oktober 2015

‘Een liefdesverklaring aan de klassieker van de dode bladeren’ staat als begeleidende tekst boven de hoofdtitel op het hoesje van de DVD van ‘Il Lombardia’ de prachtige documentaire van Johannes Sigmond met muziek van Blaudzun (en die twee zijn nu toevallig dezelfde persoon).

In de documentaire gaan de regiseur en de producent (Robert Jan van Noort) met slechts één camera van 2006 tot en met 2010  naar Lombardije. Ze bezochten de legendarische beklimmingen en spraken met Nederlandse helden en deelnemers van toen en nu.
Het resultaat is een sfeervol document over één van de mooiste klassiekers in het wielrennen: De ronde van Lombardije.

Aan het woord komt onder andere Jo de Roo die deze zware klassieker maar liefst 2x op rij wist te winnen, in 1962 en 1963. In de documentaire vraagt een andere Zeeuwse renner, van de huidige lichting, de Roo om raad aan de vooravond van zijn Rond van Lombardije. Het antwoord is mooi van eenvoud.

 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP