TOERFIETSER

Jaaroverzicht

By
on
27 december 2014

We zouden vandaag de Calorieëntocht gereden hebben ware het niet dat de weersverwachting roet in het eten gooide. De laatste officiële tocht van TC Swolland kon vanwege verwachte vorst en sneeuwval niet doorgaan.
Gelukkig was dat de enige tocht die dit jaar niet door kon gaan,want overall was het een prima fietsjaar. Getuige daarvan is ongetwijfeld mijn kilometerstand over het afgelopen jaar :6906 km, een persoonlijk jaar record!

Na de eerste kilometers in de bossen begon ik het wegseizoen ietwat overmoedig door in m’n uppie de Prestatietocht (160 km) voor te rijden….een hele toer begin maart.
Eenmaal op gang liep het seizoen lekker door met de verschillende Swolland tochten aangevuld met externe ritten zoals de Grensheuvelentocht, de Classico Boretti en de Elfstedentocht.
Het weekend in Luxemburg en Zwolle-Bremen-Zwolle waren dit jaar de geslaagde meerdaagse tochten.
Rond de zomerperiode was er een serieuze dip te bespeuren in mijn fietsjaar, juli en augustus waren, met uitzondering van Zwolle-Bremen-Zwolle, magere maanden veroorzaakt door zowel fysiek als mentaal malheur.
Gelukkige konden we in het najaar nog even lekker doorfietsen waardoor het jaar toch met een goed gevoel kan worden afgesloten.
Op naar een nieuw, lang en fantastisch fietsjaar……..
Hieronder het Toerfietser fietsjaar  in een klein halfuur samengevat:
TAGS
RELATED POSTS
4 Comments
 1. Beantwoorden

  Anoniem

  28 december 2014

  Mooi Hans.
  Hans M.

 2. Beantwoorden

  Jeannette

  28 december 2014

  Leuk gedaan Hans!
  Op naar t nieuwe seizoen!

 3. Beantwoorden

  Anoniem

  2 januari 2015

  Mooie muziek
  gelukkig op het eind een bewijs dat er gefietst is.
  Meestal pech, plassen of pauze.
  Leuk gedaan

 4. Beantwoorden

  henkh

  3 januari 2015

  een heel mooi overzicht Hans!

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP