By
on
3 februari 2016

Deze post gaat over Mark Beaumont en lange-afstand fietsen. Mark is een Schotse jongeman die enkele fraaie staaltjes lange afstandfietsen op zijn naam heeft staan
Ik hoorde voor het eerst van Mark Beaumont toen ik, in aanloop naar mijn Zwolle-Rome tocht, aan het goegelen was naar fietstochten die verder gingen dan een rondje om de kerk, een toertochtje of zelfs maar een Elfstedentocht. Mijn fietstocht naar Italië leverden mij een kleine 2400 km op, een mooi totaal maar in geen verhouding tot de afstanden die Mark Beaumont aflegt in zijn epische fietstochten over de wereld.

Al surfend kwam ik dus uit bij Mark Beaumont, The Man Who Cycled The World, The Man Who Cycled The Americas (en en-passant de hoogste bergen van beide continenten beklom) en de man die geheel Afrika van noord naar zuid doorfietste. Een echt mannetje dus…
Behalve langeafstand fietser staat Beaumont in het Verenigd Koninkrijk ook bekend als roeier en alpine skier en droeg in de aanloop naar de Olympische spelen van 2012 de Olympische vlam tijdens diens tocht richting London.
Van zijn grootste fietstochten zijn, in samenwerking met de BBC, videoseries gemaakt die ook op You Tube te vinden zijn. Als fietsliefhebber kijk ik natuurlijk met een jaloerse blik naar deze man die er in is geslaagd om met zijn passie om te zetten in een way of live en er zelfs een meer dan goed belegde boterham mee verdiend.

Nu mijn Zwolle-Rome reis inmiddels alweer bijna 3 jaar achter me ligt begint het langzaam wel weer te kriebelen om weer eens een wat langere tocht te maken. Natuurlijk moet ik mij daarbij zelf natuurlijk niet overschatten, de hele wereld over fietsen gaat het niet meer worden vrees ik.
Natuurlijk droom ook ik wel eens weg als ik de filmpjes van Beaumont op You Tube zie of ergens een artikel lees over The Great Divide Mountain Bike Route dwars door Noord Amerika (Great Divide MTB Route). Helaas ontbreekt het mij aan voldoende tijd en moet ik sinds 24 oktober j.l. ook rekening houden met mijn gezondheid, maar wie zijn dromen niet durft te dromen zal nergens komen.
Misschien dit jaar maar eens bescheiden beginnen in ons eigen land als THE MAN WHO CYCLED THE NETHERLANDS…

THE MAN WHO CYCLED THE WORLD:

THE MAN WHO CYCLED THE AMERICA’S :

 

TAGS
RELATED POSTS
1 Comment
 1. Beantwoorden

  Ruud

  3 februari 2016

  Hans,

  Rondje NL ben ik wel voor in… Zal eens wat gaan zoeken naar mooie routes..

  Ruud.

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
september 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP