TOERFIETSER

Max. 25 km/h

By
on
8 januari 2015

Deze week stond het in de krant, het voorstel om op de fietspaden in de binnenstad een maximum snelheid van 25 km/h in te stellen. Dit naar aanleiding van de toegenomen aantallen elektrische fietsen en andere snelheidsduivels op de fietspaden.
Het lijkt mij een strak plan….want, met alle respect voor de accutrappers van tegenwoordig, ik ben wel een beetje klaar met het elke keer ingehaald te worden door de meest onsportieve individuen op een E-bike.
Probleem is dat ik altijd de neiging heb om degene voor me in te halen (nu praat ik over mijn woon-werk kilometers, dit voor degenen die denken; hé, in onze groep haalt hij nooit zo vaak anderen in).
Al die jaren ging dat zonder enig probleem, even aanzetten en hup daar had je weer zo’n puffende huisvrouw met twee fietstassen te pakken. Vooral bij het verlaten van een tunnel was het een sport om net voor de ’top’ de dame in kwestie voorbij te steken en dan in gedachten de bergpunten binnen te halen. Maar tegenwoordig is alles anders, zelfs met maximale inspanning mijnerzijds, is het bijna niet meer mogelijk om een vrouw met één kind voor in het bakje en één in het achterzitje en volgeladen met voor 3 dagen boodschappen, op haar elektrisch aangedreven fiets voorbij te komen. Rood aangelopen kom ik tegenwoordig thuis na weer zo’n kansloze missie.
Dus wat mij betreft omlaag die snelheid op de stadse fietspaden. Geef ons onze bergpunten weer terug in elke tunnel en laat ons de tussensprint weer winnen ter hoogte van het benzinestation halfkoers.

Trouwens buiten de bebouwde kom mag de snelheid ook wel gemaximaliseerd worden wat mij betreft. Dat gejakker door die voorrijders tijdens onze tochten in het weekend loopt soms ook de spuigaten uit, daar kom je dus ook nooit voorbij en bovendien…fietsen moet wel hobby blijven natuurlijk!

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP