KOERSNIEUWS

Niki Terpstra wint Parijs-Roubaix

By
on
14 april 2014

EINDELIJK…….
dat mogen we als Nederlandse wielerfans wel zeggen na de fantastische zege van Niki Terpstra in één van de meest aansprekende wielerklassiekers.
Want wat was het alweer lang geleden dat ‘wij’ zo’n aansprekende koers hadden gewonnen.
Dat het juist Niki Terpstra is die deze eer te beurt valt is niet zo vreemd, de Noord Hollander is de laatste jaren sowieso de best presterende landgenoot als het op ééndags wedstrijden in ruige en winderige omstandigheden aankomt. Zijn fantastische optreden tijdens het NK van 2012, toen hij onder vreselijke omstandigheden de hele Rabo ploeg in z’n éénje op een hoop fietste, ligt wat dat betreft nog vers in het geheugen.
Na eeder dit jaar al Dwars door Vlaanderen gewonnen te hebben en ook al op het podium (2e) stond na de E3 Harelbeke gisteren dus de ultieme beloning voor Niki Terpstra.

 

Overigens was het al 10 jaar geleden dat een Nederlander een worldtour wedstrijd wist te winnen; in 2004 was het Erik Dekker die Parijs – Tours op z’n palmares kon bijschrijven. Voor Nederlandse winnaars in de overige grote klassiekers moeten we al weer verder terug in de tijd, een overzicht;
 
Milaan – San Remo (1985; Hennie Kuiper) / Gent – Wevelgem (1989; Gerrit Solleveld) / Ronde van Vlaanderen (1986; Adrie van de Poel) / Parijs – Roubaix (2001; Servais Knaven, nu dus opgevolgd door Terpstra) / Amstel Gold Race (2001; Erik Dekker) / Waalse Pijl (1976; Joop Zoetemelk) /
Luik – Bastenaken – Luik (1988; Adri van der Poel) / Classica San Sebastian (2000; Erik Dekker) /
Ronde van Lombardije (1981; Hennie Kuiper) / Vattenval Cyclassics (1998; Leon van Bon).
Het wordt dus zo langzamerhand tijd dat onze landgenoten dit lijstje eens een beetje gaan opfrissen en met talenten als Tom Dumoulin en Tom Jelte Slagter kon dat binnen afzienbare tijd wel eens gaan gebeuren.

 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP