TOERFIETSER

Opening van het wegseizoen

By
on
4 maart 2012

Ik ben net terug van een ritje over de Lemelerberg. Nog even snel de fietskleding aangetrokken vanochtend, om voor de verwachte regen weer thuis te kunnen zijn.
Dat is gelukt, na een tocht via Wijthmen, Hoonhorst, Giethmen, Archemerberg, Lemelerberg, Luttenberg (koffie), Lemelerveld terug naar Zwolle. 68 km en lekker gefietst.

Gisteren stopte de teller voor mij bij 97 kilometer na een uiterst geslaagde Openingrit van TC Swolland.
Ik heb toch al best een aantal clubritten gefietst, maar die van gisteren was toch wel erg bijzonder.
Zittend aan de koffie bij de startlocatie, als vanouds De Vrolijkheid, bleek dat veel Swolland leden stonden te popelen om aan het nieuwe wegseizoen te beginnen. Tot zover niets bijzonders…….echter, de deur van het café bleef maar openslaan en meer en meer Swollanders kwamen binnen, de toestroom bleek enorm en de teller stopte bij 48 (of was het nou 46?).
Voor toerleider Toon O. dus een hele meute om aan te voeren,

Vooral het eerste gedeelte, dwars door Zwolle, baarde met deze grote groep enige zorgen maar zonder problemen bereikten we het buitengebied.
Via de nieuwe spoorbrug over de IJssel trok het peloton de Noord Veluwe op. 24 (of 23) setjes van twee renners netjes naast en achter elkaar, het gros gekleed in Swolland tenue wat een mooi plaatje opleverde. Toch een stukje reclame voor de TC Swolland !
Via Hattemerbroek en het fietspad langs de Wezepsche Heide slingerde de groep naar de eerste plaspauze, een mooi moment voor een overzichtsfoto…………

De Swolland trein is tot stilstand gekomen………

Na een kort oponthoud zetten machinist Toon en stoker Ruud W. de Swolland trein weer in gang en via de Zuidweg en de Tongerense heide fietsten we verder richting de koffiestop in Vierhouten.
De invasie van wielrenners bij Café Restaurant De Vossenberg betekende spitsuur voor de bediening en hier en daar ging het niet helemaal naar wens, dit tot ontsteltenis van Arnold van B.
terwijl de éne tafel al aan het tweede bakkie bezig was moest Arnold met zijn tafelgenoten nog altijd wachten op de eerste. Meerdere pogingen om het bedienend personeel van dit onrecht op de hoogte te brengen strandde in de drukte. Uiteindelijk lukte het Arnold om niet alleen een eerste, maar zelfs een tweede én een derde kop koffie te bemachtigen (weliswaar een beetje lauw maar een kniesoor die daar om maalt).
Gemiddeld ging onze penningmeester (die moet voorkennis hebben gehad, want hij was in geen velden of wegen te bekennen) er aan voor 48 (of 46) punten appelgebak, al dan niet met slagroom en ongeveer 96 (of 92) koppen koffie of warme chocolademelk. Een behoorlijke aanslag op de clubkas, wat de voorgenomen contributie verhoging nog noodzakelijker maakt !

Na de koffiestop werd het peloton enigzins uitgedund omdat een aantal snellere jongens zich groepeerden en apart terug gingen. De rest volgde Toon en Ruud in een bijna monoToon tempo, het gemiddelde lag precies op 25 km/h en hieraan was goed te zien dat hier een toerleider aan het werk was die het ‘op tijd’ rijden goed onder de knie heeft.
Door de bossen bij Nunspeet en via de Zandenplas, Doornspijk, ’t Harde keerden we weer terug naar Zwolle, waar Toon de hele groep netjes afzette bij de oude IJsselbrug. Met 96 kilometer op de teller was ik om 13.45 uur weer thuis na een lekkere openingsrit.
Het wegseizoen is weer op gang en eigenlijk is er weinig verandert;  er wordt nog steeds veel geouwehoert, Ruud fietst nog steeds veel op kop en Bert G. doet z’n plas……..
Het wordt vast weer een mooi fietsjaar !

TAGS
RELATED POSTS
1 Comment
  1. Beantwoorden

    Hadegro

    10 maart 2012

    Deze reactie is verwijderd door de auteur.

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP