By
on
1 januari 2017

Het is stil in het woud. Er hangt een deken van mist over de heidevelden en tussen de bomen. Een kraai schrikt op en zorgt voor een van de weinige geluiden buiten mijn eigen ademhaling.
De nieuwjaarsochtend is nog jong als ik mijn, inmiddels traditionele, nieuwjaarswandeling maak. Ditmaal in de bossen van de Kroondomeinen tussen Elspeet, Uddel en Apeldoorn.
De rust valt, net als de mist, als een deken over je heen, helemaal na al het eindejaars geknal van de nacht ervoor.
Zo’n wandeling van een paar uurtjes is de ideale start van het nieuwe jaar en maakt alvast ruimte in je hoofd voor alles wat er te gebeuren staat in ’the year to come’.
De wandeling bij Uddel is een kleine 11.5 km lang, genoeg lengte dus om dat doel te dienen.

Zo’n wandeling van een paar uurtjes is de ideale start van het nieuwe jaar
en maakt alvast ruimte in je hoofd voor alles wat er te gebeuren staat in ’the year to come’.

Wat het nieuwe jaar me gaat brengen staat natuurlijk in de sterren geschreven maar enkele dingen zijn al wel redelijk zeker. Zo zal ik ook in 2017 weer gewoon moeten werken voor de kost en gezien mijn uitgaven voor alle nieuwe fietsen moet dat zeker doorgaan. Over fietsen gesproken, daarvoor zijn al weer een aantal plannen gemaakt. In maart een weekje met fietsvrienden naar Portugal, in mei een weekend naar Duitsland en ook in de zomer zal er vast weer een langer tocht op het programma komen en dat is nog buiten al andere tochten die wekelijks gemaakt gaan worden.
Gisteren was overigens de laatste rit van 2016. Onder kille en vochtige omstandigheden reden we een tochtje op de weg om mijn nieuwe fiets uit te proberen. Een rondje Deventer werd het, waarbij beide zijden van de IJssel werd aangedaan. In de koude ochtenduren stonden er 8 mannen bij de rode brug waarvan er twee kozen voor een rondje op de ATB vanuit Hattemerbroek, de rest ging op weg naar de Koekstad. Het werd een frisse rit waarbij de aandacht niet alleen uit ging naar mijn fiets maar ook naar onze nieuwe clubkleding. In het groepje was het mooi verdeeld, 1 persoon met een heel oud Swolland tenue, 2 met het huidige tenue en 3 in het hagelnieuwe tenue. Onderweg en tijdens de stop in Deventer werd de tijd genomen om een fotoshoot te maken van het modebewuste zestal c.q. drietal.

img-20161231-wa0000
De koffie werd genoten bij Bussink’s aan de Brink in Deventer waar we ons op de bovenverdieping van het oude pand gelukkig mochten prijzen met de helmen op onze hoofden en de geste van Harry T. die ons al een traktatie aanbood voor zijn naderende verjaardag. De koffie met echte Deventer koek ging erin als uuuh….koek. Bedankt Harry.
Vervolgens fietsten we het jaar vol met de wind in de rug en kon ik in Zwolle-zuid aangekomen toch weer 80 km bijschrijven op mijn totaal. Een totaal dat uiteindelijk toch nog uitkwam op 2700 km ondanks een inactiviteit van ruim 6 maanden, het gros van die kilometers kwam tot stand in de laatste 4 maanden van het jaar. Al met al een behoorlijke meevaller. Wat de Canyon betreft, die gaat als een speer al is het even weer wennen aan de nieuwe zit na alle tochten op de MTB.

De feestdagen zitten er weer op en de lange, kille januari maand zal ongetwijfeld weer z’n best doen om de lokroep van het voorjaar te doen verstommen, Maar pas op, als het eenmaal februari is begint het echt weer te kriebelen, dan is het niet ver meer naar de lente en hopelijk vele mooie en gezonde kilometers.

img-20161231-wa0006

 

TAGS
RELATED POSTS
2 Comments
 1. Beantwoorden

  Jaap Laméris

  1 januari 2017

  Allereerst mijn beste wensen, veel fietskilometers met sterke rugwinden in goede gezondheid in 2017! Maar mis ik nu iets? Drie nieuwe fietsen, drie stel schijfremmen, drie nieuwe fietstenue’s en drie sterke fietsers?? Wat zit hier achter????

  • Beantwoorden

   Hans de Groot

   3 januari 2017

   Hallo Jaap,
   Jij en Ellen ook de allerbeste wensen en een sportief en vooral gezond 2017!
   Al het goeie komt in dit geval in drieen maar gelukkig zijn er bij Swolland heel veel sterke fietsers en straks allemaal in het mooie nieuwe tenue!
   Wellicht tot a.s. vrijdag bij de nieuwjaarsreceptie.

   Groet,
   Hans

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP