REVIEWS

Pellegrina

By
on
22 april 2016

Allereerst moet je van lezen houden, ten tweede moet je van fietsen houden en…je moet van Italië houden. Als aan die drie voorwaarden zijn voldaan dan ga je volop genieten van het nieuwste boek van Lidewey van Noord (tekst) en Robert Jan van Noort (beeld).

De tekst op de achterkant van boek geeft precies weer wat je in het boek kunt verwachten;
Pellegrina is het verhaal van een wielerpelgrim die door Italië trekt, langs velden en wegen, heuvels, industrieterreinen en bossen op zoek naar de sporen die de helden uit de Italiaanse wielergeschiedenis achterlieten. De pelgrim gaat waar de renners gingen, ziet wat de renners zagen en wil zo proeven van het heldendom, drinken uit dezelfde bidon- al is het maar een slokje.
Deze Italiaanse bedevaartstochten nemen de lezer mee naar alle uithoeken van Italië. Van het geboortehuis van Fausto Coppi  tot het restaurant van Eddy Mazzoleni; van Marco Pantani’s graf in Cesenatico tot de videotheek van Vincenzo Nibali’s moeder op Sicilië. Maar Pellegrina is bovenal een ontmoeting: met de Italiaanse wielergeschiedenis en met het land zelf.

Met een dergelijke wervende tekst kun je eigenlijk niet wachten om te beginnen met lezen en al in het eerste verhaal; ‘INDUNO OLONA – LOMBARDIJE’ over Luigi Ganna (1883-1957), de metselaar die in 1909 de eerste Giro d’Italia won, wordt je gegrepen door sfeer die het boek oproept.
27 plaatsen worden er aangedaan met evenzoveel prachtige verhalen en geschiedenissen aangevuld met schitterende foto’s.
Pellegrina is waarachtig een heel mooi boek, met liefde gemaakt, liefde voor Italië en z’n prachtige wielergeschiedenis.
Ik ontving deze week mijn gesigneerde exemplaar (209 van 500) en heb het in één ruk uitgelezen.

pellegrina-1

TAGS
RELATED POSTS
1 Comment
  1. Beantwoorden

    Tamarah Mollema

    23 april 2016

    Prachtige foto op de voorkant! Deze lijkt mij ook wel gaaf!

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
november 2022
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP