Reviews

Pellegrina

By on 22 april 2016

Allereerst moet je van lezen houden, ten tweede moet je van fietsen houden en…je moet van Italië houden. Als aan die drie voorwaarden zijn voldaan dan ga je volop genieten van het nieuwste boek van Lidewey van Noord (tekst) en Robert Jan van Noort (beeld).

De tekst op de achterkant van boek geeft precies weer wat je in het boek kunt verwachten;
Pellegrina is het verhaal van een wielerpelgrim die door Italië trekt, langs velden en wegen, heuvels, industrieterreinen en bossen op zoek naar de sporen die de helden uit de Italiaanse wielergeschiedenis achterlieten. De pelgrim gaat waar de renners gingen, ziet wat de renners zagen en wil zo proeven van het heldendom, drinken uit dezelfde bidon- al is het maar een slokje.
Deze Italiaanse bedevaartstochten nemen de lezer mee naar alle uithoeken van Italië. Van het geboortehuis van Fausto Coppi  tot het restaurant van Eddy Mazzoleni; van Marco Pantani’s graf in Cesenatico tot de videotheek van Vincenzo Nibali’s moeder op Sicilië. Maar Pellegrina is bovenal een ontmoeting: met de Italiaanse wielergeschiedenis en met het land zelf.

Met een dergelijke wervende tekst kun je eigenlijk niet wachten om te beginnen met lezen en al in het eerste verhaal; ‘INDUNO OLONA – LOMBARDIJE’ over Luigi Ganna (1883-1957), de metselaar die in 1909 de eerste Giro d’Italia won, wordt je gegrepen door sfeer die het boek oproept.
27 plaatsen worden er aangedaan met evenzoveel prachtige verhalen en geschiedenissen aangevuld met schitterende foto’s.
Pellegrina is waarachtig een heel mooi boek, met liefde gemaakt, liefde voor Italië en z’n prachtige wielergeschiedenis.
Ik ontving deze week mijn gesigneerde exemplaar (209 van 500) en heb het in één ruk uitgelezen.

pellegrina-1

TAGS
RELATED POSTS
1 Comment
  1. Beantwoorden

    Tamarah Mollema

    23 april 2016

    Prachtige foto op de voorkant! Deze lijkt mij ook wel gaaf!

LEAVE A COMMENT

REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

ZOEK OP ONDERWERP