Persoonlijk TOERFIETSER

Project nieuwe racefiets 2017 (5)

By
on
13 oktober 2016

Vandaag de laatste 4 modellen die aanmerking komen om vanaf volgend jaar mijn nieuwe race/toerfiets te worden. Nog voor de Bike Motion fietsbeurs in Utrecht, van volgende week vrijdag, zal ik de 5 overgebleven modellen die in aanmerking komen bekendmaken, Deze 5 zullen mijn extra aandacht krijgen tijdens de beurs.
In de dagen na de Bike Motion zal ik de uiteindelijke uitverkorene en dus mijn nieuwe race/toerfiets bekendmaken.
Vandaag dus de laatste 4 modellen, de Focus Paralane, de Bianchi Infinito, de Merida Ride en de Ridley X-Trail 

 

 

focus-paralane

De Focus Paralane is een mengeling tussen een endurance-bike en een gravel bike en oogt desondanks toch behoorlijk ‘race’
Voor mij is Focus een onbekend merk en dat maakt vaak ook onbemind maar zo op het eerste oog is het geen verkeerde fiets die in verschillende reviews goed voor de dag komt.
De Paralane zou er zijn hand niet voor omdraaien om op meerdere ondergronden goed uit de verf te komen en met de Shimano discs en Swiss R-23 wielen zit het ook wel goed. Enige nadeel is dat ik, althans op de site, geen modellen zag met Ultegra Di2.
Een fiets om in het achterhoofd te houden.   FOCUS Bikes

 

 

 

bianchi-infinito-cv

Bianchi, het aloude Italiaanse wielermerk, bekend van de celeste kleur, brengt de Infinito in de strijd.
Het endurance model van Bianchi ziet er gelikt uit, is in het bezit van discs en verkrijgbaar met Di2. Alles dus wat mijn hartje begeert.
In de 2017 uitvoering is het bewuste model echter niet uitgevoerd in het celeste en dat vind ik voor een Bianchi dan echter wel een minpuntje. Voor de rest heeft Bianchi een goede naam op te houden en zou dus in aanmerking kunnen komen tot………je de prijs ziet; maar liefst 6799 euro vraagt men voor deze Italiaan en dat is mij dan net weer even te gortig.    BIANCHI

 

 

 
merida-ride

Merida, uit Taiwan en opgericht in 1988, heeft in de 28 jaar van haar bestaan bewezen dat ‘made in Taiwan’ niet per definitie slecht hoeft te wezen.
Inmiddels heeft het merk al een behoorlijke naam opgebouwd en ook in het profpeloton (Lampre-Merida) is het vanaf 2013 aanwezig.
Kijkend op de website van Merida valt vooral de enorme keuze aan fietsen en af-montages op. Helaas is er voor wat betreft de comfort klasse geen Di2 beschikbaar als model met schijfremmen.
Waarschijnlijk zal ik zelf niet gauw kiezen voor een Merida, maar dat is puur een gevoelskwestie.                MERIDA bikes

 

 

 
ridley-x-trailDe X-trail van Ridley, is het tweede model van het Belgische merk die in aanmerking komt. In tegenstelling tot de Fenix is de X-trail meer een alleskunner, een Gravelbike zogezegd.
Ook dat is namelijk nog een klein punt van onzekerheid in mijn afweging, ga ik voor volbloed endurance racer of een gravelbike (de categorie voor zowel road als off-road). De gravelbike van Ridley scoort hoog omdat er qua kleur veel te customizen valt en dat is, zoals al eens gezegd, een belangrijk aandachtspunt voor mij.
DE X-trail is er, volgens de site, in 3 uitvoeringen; de Carbon Force 1 SRAM Force), de Carbon Ultegra mix en de Carbon 105 mix. Af fabriek dus geen Di2, wel allemaal met schijfremmen. Ik ga er nog eens over denken.       RIDLEY  

 

Dat waren ze allemaal, volgende week zal ik de 5 genomineerde modellen bekendmaken.
Mocht u als lezer mij nog willen trachten te beïnvloeden dan kan dit door het sturen van een reactie met zinnige tips en of technische ondersteuning. Voorkeuren en aanbevelingen op basis van emotionele binding met een merk worden door mij vanzelfsprekend gefilterd. Aan emoties heb ikzelf al genoeg.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP