Persoonlijk TOERFIETSER

Project nieuwe racefiets 2017

By
on
24 september 2016

Na een behoorlijk heftig en toch ook wel zwaar jaar, is wat mij betreft de tijd aangebroken om weer naar voren te kijken. De revalidatie periode is bijna ten einde, het fietsen heb ik weer opgepakt en ook de baas kan binnenkort weer op mij rekenen.
Wat is er nu mooier om na zo’n periode jezelf eens flink te verwennen met een nieuwe racefiets! Mijn huidige Wilier Izoard stamt al weer uit 2008 en in al die jaren zijn er toch wel behoorlijk veel veranderingen geweest aan het racefietsen-front; elektrisch schakelen, schijfremmen, comfort frames etc.
Gezien mijn leeftijd en voorkeur voor mooie ontspannen toertochten op een redelijke snelheid gaat mijn voorkeur uit naar een comfort bike of zo u wil een enduro-racer. Nu is het zo dat als het idee van een nieuwe racefiets zich eenmaal heeft genesteld tussen de oren, er eigenlijk geen dag voorbij gaat dat ik niet even op internet surf om de verschillende merken en typen te bekijken en te vergelijken. Natuurlijk heeft elke fiets z’n specifieke kenmerken en de merken bekogelen je met de meest groteske superlatieven om hun nieuwe innovaties aan de man te brengen.  Hoe kom je in zo’n wirwar aan informatie tot de beste keus? Hoe zorg je ervoor dat de fiets die je aanschaft je de komende jaren weer net zo veel plezier bezorgd als de ouwe trouwe Wilier Izoard?
De komende weken/maanden zal ik jullie regelmatig een update geven van mijn zoektocht naar de voor mij ideale racefiets voor de komende jaren. Tot die tijd rijd ik nog met evenveel plezier op de Wilier.

Inmiddels heb ik al een shortlist van merken en types gemaakt die allen in aanmerking komen om mijn nieuwe fiets te worden. Om de spanning er nog een beetje in te houden hou ik dat lijstje nog even voor mijzelf….

TAGS
RELATED POSTS
4 Comments
 1. Beantwoorden

  Ruud

  25 september 2016

  Hans,
  Wel bekend maken dat lijstje. Niets is leuker dan meedenken en commentaar toevoegen.

  Ruud.

  • Beantwoorden

   Hans de Groot

   26 september 2016

   De komende weken zullen de (15) merken/modellen die in aanmerking komen zeker bekend worden. Meedenken mag, maar bedenk dat ik wel zo eigenwijs ben dat ik ook goedbedoelde adviezen met gemak in de wind sla….

 2. Beantwoorden

  henk

  25 september 2016

  zelf denk ik er ook aan een nieuwe fiets te kopen. zal jouw overwegingen met interesse volgen. een eerste stap is een bezoek aan de bike motion in Utrecht volgende maand.

  • Beantwoorden

   Hans de Groot

   26 september 2016

   Ik zal zeker op de Bike Motion aanwzig zijn Henk.

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
november 2022
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP