TOERFIETSER

Retourtje Uddelermeer

By
on
16 september 2012

Het wegseizoen loopt langzaam maar zeker ten einde (al fietsten we vorig jaar vroeg in november nog op de weg.
Er resten ons nog de Weerribbentocht op 22 september en half oktober de Sluitingsrit, daartussen door hopen we dat het weer het toelaat om nog enige kilometers te maken met SSOP.
Gisteren had Ruud W.( eindelijk terug van een vakantie in het vlakke noorden van ons land) een ritje uitgezet naar Uddel en in totaal 9 mannen wilden Ruud wel begeleiden, waaronder twee oudgedienden Henk H. en Henk S. waarbij vermeld dient te worden de laatste reeds de memorabele leeftijd van 75 jaar heeft bereikt…..respect is hier op z’n plaats.

Dat de echte zomer wel voorbij voelde ik al bij het vertrek van huis, getooid in mijn nieuwe MH2D shirt en armwarmers voelde het nog redelijk fris aan zo vroeg op de dag. Gelukkig zou de temperatuur nog op oplopen tot een graad of 19 dus de vooruitzichten waren in ieder geval prima.
Als je naar Uddel gaat verwacht je eigenlijk dat de route richting de IJsselbrug gaat, maar Ruud had een verrassing in petto….want via Stadshagen en ’s Heerenbroek gingen we eerst richting Kampen. Nog voor we Kampen hadden bereikt moest Peter B. afhaken i.v.m. een te hoge hartslag en dus gingen we met 9 verder. De wind blies nog een geducht deuntje mee en bij het bestijgen van de brug bij Kampen zorgde die voor wat extra tegenwerking.
Na Kampen fietsen we via Noordeinde de dijk op richting Elburg, hier moesten we even inhouden omdat Henk S.iets achterop was geraakt. Na Elburg toerden we verder richting Doornspijk en Nunspeet om vervolgens via de Zandenplas verder te gaan over smal pad door het Hendriksbos richting Stakenberg.
Hier werd een verplichte stop ingelast omdat buurman Henk G. lek reed. Gelukkig was Henk’s zwager Arnold zo vriendelijk om te assisteren bij het ongemak, in de familieband zit duidelijk nog lucht genoeg !

                                                     De familieband wordt onderhouden…..

Na het oponthoud gaan we snel verder over het, glooiende, fietspad richting Staveren. Henk S. heeft moeite om aan te sluiten na de bultjes maar zet door en gezamenlijk bereiken we na ongeveer 60 km restaurant Het Uddelermeer waar de koffie en appelgebak al op ons wachtten.
Wim H. is dan ook al afgehaakt en heeft koers gezet naar Nunspeet waar zijn zoon die ochtend moet voetballen, en dus zijn we nog met 8.
De koffie en het Uddelermeertje, zoals het appelgebak ter plaatse heet, zakten er prima in onder het welbekende geneuzel van een tafel vol toerfietsers…..heel veel zinnigs komt er eigenlijk nooit uit.

Na een half uurtje gaan we weer verder. Vanuit Uddel gaat de weg lekker omhoog richting de Amersfoortseweg, hier blijkt dat de 5 kilo die Henk H. kwijt is geraakt hem als een adelaar naar boven doet fietsen……chapeau Henk !
Na de lekkere afdaling langs o.a. De Julianatoren richting Apeldoorn gaan we beneden gekomen linksaf lang de welbekende Naald, om via de oude tot fietspad omgebouwde spoorlijn terug te fietsen richting Zwolle.
Omdat Arnold op tijd thuis moet zijn fietsen we aardig door, wat Henk S. doet besluiten om op eigen tempo en kracht verder te gaan.
Via achtereenvolgens Vaassen, Epe, Heerde, Wapenveld en Hattem komen we weer bij Zwolle. We zijn dan langs ongeveer 652 paaltjes en 326 voorrangswegen gekomen, een goeie interval training eigenlijk wel.
Als we de rode Hanze spoorbrug over zijn fiets ik samen met Henk G. verder richting Zwolle-zuid, terwijl de rest verder gaat richting centrum.
Thuisgekomen heb ik ongeveer 123 km op de teller, een mooie afstand. Hopelijk kunnen we de komende weken nog flink wat kilometers maken als het weer een beetje meezit…

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP