By
on
18 december 2016

Laat ik beginnen met te stellen dat ik, in principe, een mooi weer fietser ben. Aan fietsen in de regen heb ik een broertje dood, van veel tegenwind word ik niet echt blij om over te lage temperaturen maar helemaal te zwijgen. Toch probeer ik de laatste jaren elke winter wel mijn kilometers te maken als het even kan. In het verleden ben ik er te vaak achter gekomen dat ik in het voorjaar al mijn opgebouwde conditie weer opnieuw moest opbouwen.
Daarom heb ik dit jaar geïnvesteerd in een goede mountainbike, want er is in de winter eigenlijk niets mooier dan een beetje te crossen door de bossen.
Met een redelijk vast clubje fietsen we nu, ijs en weder dienende, elke zaterdag een gecombineerde bos-en asfalttocht. Het voordeel van deze gecombineerde tochten is dat we zowel werken aan de krachttraining als aan duurtraining.

De appeltaart (voor mij tegenwoordig zonder slagroom) smaakte goed al viel ie wel als een blok op de maag, maar daar zouden we eenmaal op de fiets pas achter komen

Gisteren was het gelukkig redelijk rustig herfstweer (de winter begint pas over een paar dagen) en de temperaturen vielen relatief mee. Ruud W. had een ons welbekende route richting Ommen/Junne op de site gezet en dat leek mij wel wat. Een andere mogelijkheid was om de MTB tocht ‘Hattem’s Mooiste’ te fietsen, maar om eerdergenoemde redenen koos ik toch voor een gecombineerd ritje. In tegenstelling tot eerdere ritten deze herfst viel de opkomst ditmaal wat tegen en met 5 mannen vertrokken we bij de Mac.
Ik zal jullie niet vermoeien met de gehele route in detail, maar de verdeling was ongeveer 50% asfalt en 50% bos-en zandpaden. Rond Ommen en Dalfsen liggen vanzelfsprekend de meeste onverharde stukken. Vooral bij Junne zijn enkele mooie bostracks waar de bovenbenen serieus aan het werk gezet worden met de klim naar de uitkijktoren als letterlijke hoogtepunt, altijd een mooi gebied om te fietsen.
Café-restaurant De Nieuwe Brug was dit keer wel open toen wij er aankwamen en er was nog een tweede meevaller aangezien de Ruud de gehele rekening van koffie en appeltaart voor zijn rekening nam als traktatie voor zijn verjaardag, nogmaals bedankt Ruud. De appeltaart (voor mij tegenwoordig zonder slagroom) smaakte goed al viel ie wel als een blok op de maag, maar daar zouden we eenmaal op de fiets pas achter komen.
De terugweg was o.a. gepland door de bossen van landgoed Rechteren maar sinds kort staan daar bordjes verboden voor fietsers. Of het overlijden van Elisabeth Marguerite Carola, gravin van Rechteren Limpurg kortgeleden, hier debet aan is zullen we nooit weten al is de kans niet heel groot.
Wij zochten onze weg dan maar om het Rechterense bos heen om via het Starnbosch richting de omgeving Hoonhorst en uiteindelijk Zwolle te fietsen. Bij de golfbaan aan de Wijthmenerplas dronken we nog een hersteldrankje alvorens huiswaarts te keren.
Nee, er is helemaal niets mis aan fietsen in de donkere periode van het jaar. Toch blijft mijn voorkeur uitgaan naar het fietsen op de weg, onder een blauwe hemel in de korte broek bij een graadje of 25. Nu ik ook nog een uitkijk naar de komst van mijn nieuwe Canyon racefiets kan ik eigenlijk helemaal niet meer wachten op het nieuwe wegseizoen.

 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP