TOERFIETSER

Rondje Luttenberg

By
on
9 november 2014

Het zou vorige week al de laatste wegrit van 2014 zijn volgens de geleerden…dus heb ik deze week mijn Wilier weggebracht voor de nodige werkzaamheden. Bij de achterpad is een scheurtje zichtbaar en de vraag is of dit scheurtje alleen in de lak zit of ook in het carbon zelf, omdat er op de staande achtervork ook nog een aantal andere beschadigingen zitten toch maar besloten om het frame te laten nakijken en de lakschade te laten repareren. Omdat daarom de hele fiets sowieso ontmanteld moest worden, heb ik gelijk maar besloten om de fiets te upgraden naar 11 speed met de nieuwste Ultegra compact 50/34 groep en een nieuw ergo stuur. Je moet toch ergens heen met je zuur verdiende centen.
De schade aan en scheur in het frame zal door de verzekeringsexpert bekeken worden en ik heb goede hoop dat deze schade zal worden vergoed aangezien deze is te relateren aan een eerdere valpartij.

Al met al voor mij dus geen wegrit meer afgelopen zaterdag. De Swolland mannen gingen nog voor een ‘laatste’ rit naar Hardenberg maar wel zonder mij.
Ik besloot op de zondagochtend zelf een ritje op de mountainbike te maken, niet door het bos of veld maar gewoon over de weg richting Luttenberg, een rondje van ruim 70 km.
Om 9.15 was ik klaar voor vertrek en via de Wijthmenerplas en Wijthmen zette ik koers richting Hoonhorst. Het was rustig weer en er scheen zelfs een niet verwacht zonnetje al was het nog wel frisjes met een graad of 7.
In Hoonhorst ging binnendoor op Millingen aan en vervolgens langs Starnbosch en Dalsmsholte richting Luttenberg waar ik de koffie had gepland bij Schoenmaker. Toen ik bij het Café aankwam had ik zowaar al weer koude tenen, een euvel wat ik bijna kan relateren aan de MTB. Helaas had ik de verwarmde zooltjes nog niet bij me…
2 koppen koffie en evenzovele Jan Hagels later ging het verder over de Luttenberg zelf en vervolgens door in de richting van Marienheem, daar de N35 over en door naar Schoonheeten en Heeten. Over Broekland fietste ik verder in de richting van Wijhe. Net voor Wijhe rechtsaf en achter ‘de Gelder’ langs weer richting Zwolle.
Uiteindelijk thuis met 73 km op de teller en een gemiddelde van precies 25 km/h. Gewoon even lekker gefietst eigenlijk.
Wel benieuwd eigenlijk of de wegritten nu echt gebeurd zijn en ik de volgende keer dus weer met de club mee kan.
Volgende week gaan we echter eerst assisteren met het goed laten verlopen van de Swolsebostocht 2014.2 op de koek en zopie post.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
november 2022
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP