Solo toertochten

Rondje Raalte

By on 4 november 2012

Na een zaterdag waarop de weervoorspellingen niet al te geweldig waren en ik besloot om de fiets te laten voor wat ie was leek de zondag een stuk beter. In ieder geval tot ver in de middag zou het droog blijven.
Een mooie gelegenheid om het testzadel op de MTB uit te proberen, hetzelfde zadel als ik nu heb aangeschaft voor de racefiets zit nu ook op de MTB, hopend op hetzelfde resultaat.

Omdat de avond ervoor een gezellige avond had doorgemaakt in De Beurs in Zwolle, was het vertrek niet al te vroeg gepland en pas om 10.20 uur stapte ik op om in zuidoostelijke richting te vertrekken.
Tijdens de eerste kilometers door de woonwijk richting de Sekdoornplas, werd mij duidelijk rond welke tijd de mensen op zondagochtend de hond uit laten. Slingerend tussen de vastgeketende en loslopende viervoeters bereik ik toch ongeschonden de stadsrand.
Via de Wijthmenerplas kom ik in Wijthmen en fiets door richting Lenthe, de wind is niet heel hard maar wel tegen en fris.
In de buurt van Hoonhorst stop ik even om wat af te stellen aan de fiets, het zadel is iets platter als de vorige dus moet het ietsje hoger. Ook de ergonomische handvatten worden iets bijgesteld waarna ik mijn weg vervolg richting het Starnbosch.
Bij een oude schaapskooi nog even snel een plaatje geschoten;

Vervolgens fiets ik over en langs allerlei plattelandswegen door naar Raalte en vervolgens naar Wesepe om na een kilometer of 50 een koffiestop te maken bij De Eickelhof aan de weg naar Diepenveen. Na twee bakkies met een koekje erbij trap ik ‘m weer aan.
In een vrij rechte lijn ga ik weer terug naar Zwolle om daar na 80 kilometer net voor de eerste regen aan te komen.
Wel lekker gefietst en al zit het zadel op de MTB toch net even anders als op de racefiets ik geef het nog een tweede kans.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

ZOEK OP ONDERWERP