SOLO TOERTOCHTEN

Rondje Raalte

By
on
4 november 2012

Na een zaterdag waarop de weervoorspellingen niet al te geweldig waren en ik besloot om de fiets te laten voor wat ie was leek de zondag een stuk beter. In ieder geval tot ver in de middag zou het droog blijven.
Een mooie gelegenheid om het testzadel op de MTB uit te proberen, hetzelfde zadel als ik nu heb aangeschaft voor de racefiets zit nu ook op de MTB, hopend op hetzelfde resultaat.

Omdat de avond ervoor een gezellige avond had doorgemaakt in De Beurs in Zwolle, was het vertrek niet al te vroeg gepland en pas om 10.20 uur stapte ik op om in zuidoostelijke richting te vertrekken.
Tijdens de eerste kilometers door de woonwijk richting de Sekdoornplas, werd mij duidelijk rond welke tijd de mensen op zondagochtend de hond uit laten. Slingerend tussen de vastgeketende en loslopende viervoeters bereik ik toch ongeschonden de stadsrand.
Via de Wijthmenerplas kom ik in Wijthmen en fiets door richting Lenthe, de wind is niet heel hard maar wel tegen en fris.
In de buurt van Hoonhorst stop ik even om wat af te stellen aan de fiets, het zadel is iets platter als de vorige dus moet het ietsje hoger. Ook de ergonomische handvatten worden iets bijgesteld waarna ik mijn weg vervolg richting het Starnbosch.
Bij een oude schaapskooi nog even snel een plaatje geschoten;

Vervolgens fiets ik over en langs allerlei plattelandswegen door naar Raalte en vervolgens naar Wesepe om na een kilometer of 50 een koffiestop te maken bij De Eickelhof aan de weg naar Diepenveen. Na twee bakkies met een koekje erbij trap ik ‘m weer aan.
In een vrij rechte lijn ga ik weer terug naar Zwolle om daar na 80 kilometer net voor de eerste regen aan te komen.
Wel lekker gefietst en al zit het zadel op de MTB toch net even anders als op de racefiets ik geef het nog een tweede kans.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP