TOERFIETSER

Sluitingsrit

By
on
21 oktober 2012

Ik heb een vraag; Wat is er nou mooier dan op een zaterdag in oktober te fietsen door een in herfstkleuren geschilderd landschap in Salland? Ik zou het echt niet weten…
Gisteren kon het wat dat betreft dan ook niet op tijdens de Sluitingsrit van Swolland, de jaarlijkse (officiële) afsluiting van het Swolland wegseizoen.
De dag ervoor had ik al even genoten van het prachtige herfstweer toen ik een kort ritje had gemaakt om een testzadel uit proberen, 20 graden was het in het zonnetje.

Redelijk op tijd kwam ik zaterdagochtend aan bij De Vrolijkheid waar het al aardig druk was, de stamtafel zat al vol met mannen in blauw wit rode pakjes. Dat beloofde veel goeds. Terwijl ik van mijn koffie genoot zag ik steeds meer Swollanders binnen druppelen en toen het moment van vertrekken was aangebroken was De Vrolijkheid afgeladen vol met mannen en…. opvallend veel vrouwen, voor de 75 of 100 km door Salland.
Nadat voorzitter Gerard N. ons de geruststellende boodschap meegaf dat de Rabobank als sponsor blijft verbonden aan Swolland konden we met een gerust gemoed op pad, in twee groep; de 25 en 28 km/h.
De 25 zou 75 km afleggen onder de bezielende leiding van Henk H. terwijl wij voor 100 km gingen voorgegaan door Arnold van B.
De rest van dit verslag beperkt zich verder tot die laatste groep.

Ik heb ze niet geteld maar met een behoorlijk grote groep mannen en vrouwen vertrokken we even na negenen in oostelijke richting om via de Vechtdijk en de vistrap bij Ankum in Dalfsen te komen. Vandaar blijven we een tijdje de Vecht volgen tot we ter hoogte van OudLeusen opnieuw deze rivier oversteken richting Vilsteren.
Als we bij Giethmen het fietspad richting de Lemelerberg opdraaien, horen we ineens iemand ‘Ruud’ roepen , we zien niet wie het is en fietsen door, later kom ik er via Facebook achter dat dit Erik B. is geweest die ter plaatse een controlepost bemande voor een MTB tocht en onze groep in het vizier kreeg. Na de Lemelerberg fietsen verder door het prachtige herfstdecor langs de Regge.
Ondertussen valt het mij op dat er met het relatief grote aantal vrouwen in het peloton heel andere gesprekken worden gevoerd dan wanneer er alleen mannen mee fietsen. Terwijl de mannen meestal niet verder komen dan gesprekken over voetbal of het materiaal waarop ze fietsen gaan de gesprekken net achter mij over zwangerschappen en andere vrouwelijke ongemakken. Als Arnold ons dan vlak voor de koffiestop ook nog eens langs de Babydump in Hellendoorn stuurt, weet ik het voor me zelf al zeker, dit is niet de sluitingsrit maar de ontsluitingsrit…..

Na een kilometer of 52 komen we aan bij de Tonne in Hellendoorn, de 25 groep zit daar al uitgebreid aan de koffie met appelgebak en wij schuiven gezellig aan.

De 25 groep ’trapt ‘m weer an’

Na de koffiestop maken we ons op voor terugtocht. Via Hellendoorn fietsen we over het fietspad parallel aan de Holterberg richting Holten, waarna we over de Toeristenweg terug fietsen naar Nijverdal.
Vervolgens pakken we nog even de Luttenberg mee waarna we (tot grote vreugde van Jan S.)over de vele klinkerwegen terugkeren naar Zwolle.
In Zwolle aangekomen bleek wel dat de 100 km door Arnold iets ruimer was geïnterpreteerd en met 117 km op de teller arriveerden we weer bij De Vrolijkheid….
Verder was het een bijzonder mooie route die onder fraaie omstandigheden gereden kon worden, bedankt Arnold en Henk.

Na een afsluitende rit hoort natuurlijk ook een passende afsluiting in de vorm van een aantal ‘hersteldrankjes’ (zoals immer ook nu geen informatie over aantallen). Omdat ikzelf jarig was geweest vorige week en Hans K. deze dag 25 jaar getrouwd bleek, was er genoeg te vieren.
Om aan het thuisfront te kunnen tonen dat hij ECHT met z’n sport bezig is, wilde Ruud W. wel even poseren voor de foto……niets is echter wat het lijkt maar ik zal niet verklappen wat er op het viltje stond !!

Het officiële wegseizoen zit erop, maar we zijn natuurlijk nog lang niet uitgefietst.
Zolang het weer het toelaat zal de racefiets nog wel blijven rijden maar mocht het niet meer gaan dan staat de MTB gereed voor gebruik.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
november 2022
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP