SOLO TOERTOCHTEN

Strijd tussen Buienradar en Tour de France

By
on
15 juli 2012

Er zitten er een paar boven Zeeland en vanaf de Noordzee komt er ook een pluk richting binnenland gedreven.
Het is zondagochtend en als zo vaak dit fietsjaar kijk ik eerst op de buienradar om te beslissen of en zo ja, hoe laat en waarheen ik ga fietsen.
Een bijkomend dilemma is natuurlijk de start van de rechtstreekse uitzending van de Tour de France. Het zou toch mooi zijn als ik het spannendste deel van de 1e etappe in de Pyreneeën nog zou kunnen meepikken, niet omdat er nog enige hoop is dat een Nederlander een etappe wint (de kans op een vulkaanuitbarsting in Overijssel lijkt momenteel groter) maar omdat ik nu éénmaal hou van het jaarlijkse spektakel in Frankrijk.

Als ik de buienradar goed heb bekeken en weet dat de Tour-uitzending begint om een uur of twee, besluit ik om een uur of 11 te vertrekken voor een kort tochtje richting Diepenveen en weer terug. Dan moet ik de buien mislopen en ben ik op tijd terug voor de Tour. Blijft nog het probleem van de kleding, het regenjack is vaste prik deze lente/zomer, over armstukken twijfel ik nog maar die lijken toch ‘net’ niet nodig bij een temperatuur van 16 graden (ja…het is juli !!).

Onder een fraaie Hollandse wolkenlucht fiets ik Zwolle-zuid uit en trap via het weteringen-landschap in de richting van Wijhe. Via Boerhaar, waar de jaarlijkse kermis het hele dorp bezig houdt, fiets ik verder.
Langs de landerijen naar het gehucht Middel en via Boskamp en natuurgebied Hengforden kom ik in Diepenveen. Hier lijkt het toch te gaan regenen maar de donkere wolken houden hun lading nog even vast, gelukkig maar.
In de voorstad van Deventer zoek ik mijn weg richting Wesepe om via de Eickelhof weer terug te fieten richting Middel. Op een bankje aan het fietspad langs een brede watering geniet ik even van de zon en een energiereep. Vele groepen ouderen passeren mij op hun (elektrische) fietsen. Aan het merk en model herken je precies welke man en vrouw bij elkaar horen………..ik groet ze allemaal vanaf mijn bankje in de zon.
Als ik weer ben opgestapt en mijn weg vervolg blijkt dat de wind meer NW dan W is en ik heb het idee dat die iets aantrekt, of is het een naderende bui?
In buurtschap Middel stop ik nog even om de paarden van een collega te bewonderen, lang blijf ik niet staan want omdat de zon wat vaker verstek laat gaan voelt het al gauw frisser aan.

Via opnieuw Boerhaar, Wijhe en het fietspad over dijk langs Herxen, Windesheim ga ik weer op huis aan.
Als ik thuis ben heb ik 75 km op de teller.

Snel zet ik de tv aan en zie hoe de Rabo ploeg met 2 man is vertegenwoordigd in een kopgroep van 11 renners met een grote voorsprong; een Spanjaaard (Luis Leon Sanchez) en een Nederlander (Steven Kruijswijk).
Geheel in stijl van de laatste jaren is het uiteindelijk een Spanjaard die de Nederlandse bank redt, het kan verkeren………..

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP