TOERFIETSER

Swolsebostocht 2013.1

By
on
10 februari 2013

Zaterdagochtend 9 februari.
Het is mooi zonnig weer, wel koud maar er staat weinig wind dus een mooie zaterdag om een lekker ritje te fietsen. Helaas moet ik deze ochtend echter toezien hoe anderen genieten van de fraaie omstandigheden in het Swolsche bos tijdens de februari uitvoering van deze door Swolland georganiseerde MTB tocht.
Zoals altijd mag ik, samen met Ruud W. en Harry B. een verzorgingspost bemannen. Dit maal staan we aan de Dreefseweg op een mooie locatie tussen Wapenveld en Heerde
Als ik ter plaatse aan kom rijden wordt ik al toegezwaaid door mijn kompanen Ruud en Harry en gedrieën beginnen we met het opzetten van de post. Verstandig als ik ben laat ik het opzetten van de partytent over aan de vakmannen terwijl ik de verschillende vlaggen op strakke wijze tussen de in ruime mate aanwezige bomen bevestig. Als ook de beide EHBO heren aanwezig zijn kunnen we wachten op de eerste fietsers…..

Dat wachten duurt echter behoorlijk lang, want na een uur hebben we, afgezien van enkele Nordic-Walkers, nog niemand gezien.
Als iets later dan eindelijk enkele fietsers langskomen blijkt het waarom, bij de Leemcule blijken grapjassen een aantal lintjes verplaatst te hebben waardoor het gros van de deelnemers verkeerd is gefietst. Nadat dit is hersteld komt na ruim een uur de gang er eindelijk een beetje in.
Ondertussen hebben wij het wel een beetje koud en als het aantal fietsers wat zich komt laven aan sportdrank en mars zienderogen minder wordt beginnen wij langzaam aan weer af te bouwen en op te ruimen. Als alles weer is opgeruimd serveer ik nog een welverdiend hartverwarmertje alvorens we richting de startlocatie in Wapenveld gaan.

In de kantine van WZC wacht ons uiteindelijk ook nog de erwtensoep en met het voldane gevoel van weer een geslaagde Swolschebos tocht kunnen we daarna huiswaarts.
Omdat ik de Swolschebos tocht zelf nog nooit gefietst heb besluit ik deze op zondag zelf te gaan fietsen.

Het is zondagochtend, als ik de gordijnen open zie ik grote witte vlokken naar beneden dwarrelen en een blik in de achtertuin leert mij dat er weer het nodige is gevallen de afgelopen uren. Dat wordt dus geen bos tocht voor mij vandaag, te gevaarlijk. Om toch wat te kunnen doen besluit ik in de loop van de ochtend een tochtje naar Nieuwebrug te maken.
Via de Wijthmenerplas (waar geen enkele golfer actief is deze ochtend, watjes…), Wijthmen en Hoonhorst fiets ik richting Dalmsholte, de wereld ziet er weer betoverend uit in z’n witte jas. Inmiddels is het wel weer aan het dooien en in het bos wordt ik zo nu en dan verrast op vallende sneeuwballen uit de bomen. Na een kilometer of dertig kom ik aan bij de Nieuwebrug waar ik mijzelf verras op een kop koffie en tegelijk de even van de gelegenheid gebruik maak om het ijs van de aandrijving te verwijderen. Een fles lauw water van het café helpt me daar enorm bij.
Na de koffie blijkt dat de zuidoosten wind verder is aangetrokken en ik ben dan ook blij dat ik ‘m nu schuin achter heb. In Vilsteren kom ik midden in het carnavals gedruis terecht en maak ik zelfs, heel even, deel uit van de optocht. In mijn Swolland pakje val ik niet echt op tussen alle malloten en zodra ik de kans heb baan ik mij een weg tussen de toeschouwers door en zet koers richting de Stuw over de Vecht. Aan de andere kant van de rivier fiets ik weer terug naar Dalfsen en vervolgens door naar Zwolle. Met 62 km op de teller zoek ik snel een warm bad op. Hopelijk kan er binnenkort weer in groepsverband gefietst worden en pakt de winter weldra definitief z’n biezen……

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP