Toerfietser

Swolsebostocht 2013.2

By on 19 november 2013

2x per jaar schrijf ik hier een stukje over de Swolsebos tocht van TC Swolland, in februari en november van elk jaar wordt deze bijzonder mooie MTB tocht gereden door de bossen van de Noord-Veluwe.
Maar hoe mooi de tocht ook is, het valt natuurlijk niet mee om 2x per jaar iets origineels te schrijven over een tocht waaraan je zelf niet (actief) deelneemt, toch maar een poging gedaan;
Net als tijdens vorige edities mocht ik weer een van de twee verzorgingsposten bemannen met Ruud W. en Harry B. aan mijn zijde. Dit jaar mochten wij de partytent opbouwen bij de de parkeerplaats ter hoogte van het Heerderstrand.

Voor ik die kant op kon kreeg ik van Ruud het verzoek om eerst even langs de AA-Landen te gaan om het water mee te nemen. Ruud had z’n Toyota Rav zo vol geladen dat het water er niet meer bij in kon.
Zo gebeurde het dat we om 9.15 uur tegelijk de nog ietwat mistige en waterkoude parkeerplaats aan de rand van het Swolsebos opreden.
In no-time was de party time opgebouwd met prachtig uitzicht op een in herfstkleuren getooide boslaan.

Na het klaarzetten van de tafels en het uitpakken van de krentenbollen kwamen de eerste vroegstarters al langs gefietst, wat betekende dat we aan de bak moesten om een vooraad darnk en voedsel klaar te hebben voor de meute zou arriveren.
Met pijn en moeite lukte het om de de voorraad krentenbollen, bananan en drankjes op peil te houden want druk was het wel tijdens deze uitvoering (meer dan 800 deelnemers).
De algehele indruk van de deelnemers was dat het een erg fraaie tocht was en dat de paden verrassend goed te berijden waren ondanks de vele regen van de afgelopen weken.
Tussen 10 en 11.30 was het topdruk bij de tent en wisten we met kunst en vliegwerk de deelnemers te bevoorraden. De bananan waren al snel op, gevolgd door de krentenbollen, waarna we moesten overgaan op gesneden ontbijtkoek (helaas nauwelijks te onderscheiden van ongesneden ontbijtkoek) en minibars.

Drukte bij de tent

Omdat wij dit jaar voor het eerst de zuidpost moesten bemannen, daar waar altijd de bouillon wordt geschonken, kregen wij veel verzoeken om deze warme drank te verwerken. Helaas moesten wij telkens nee verkopen en verwijzen naar de man met de grote witte snor bij post noord. Gelukkig hadden wij wel vele kleurrijke koude drankjes in de aanbieding, waarbij opviel dat het groene drankje vaak het langst bleef staan. Wij weten nog niet waarom…….

Uiteindelijk, nadat ook de laatste fanatieke MTBer onze toko was gepasseerd, konden we weer een begin maken met het afbreken en opruimen van de post.
Met 3 handige jongens (sommigen zeggen 2 1/2….) was de klus snel geklaard en konden we ons opmaken voor de erwtensoep bij de v.v. Wapenveld. Eerst echter moest er nog een officieel slot gebreid worden aan onze SBT 2013.2, namelijk de afsluitende ”koudebos borrel’.
Bij deze gelegenheid kreeg ondergetekende uit handen van de plaatsvervanger van de bisschop van Myra een fraaie en warme Jaegermeistermuts uitgereikt, bedankt bisschop !

Ook goed tegen koude voeten…….

Na het hartversterkertje togen we opgewarmt richting Wapenveld waar we eerst ons afval illegaal loosden in de aanwezige container om ons vervolgens te laven aan de ietwat waterige en lauwe erwtensoep.
Over 3 maanden de volgende aflevering, 2014.1 , ijs en weder dienende zal ik er weer bij zijn…………..

(foto’s Ruud Woudstra)

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ

Deze diashow vereist JavaScript.

Toerclub Swolland
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

REACTIES VAN BEZOEKERS
ZOEK OP ONDERWERP