Geen categorie

Upgrade racefiets voltooid

By
on
11 januari 2015

Zo, hij is weer thuis….de Wilier.
Na een fikse opknapbeurt is ie weer helemaal klaar voor het nieuwe wegseizoen. Wat is er verandert?

Tijdens een schoonmaakbeurt afgelopen herfst zag ik dat er bij het derailleur-pad een barst aan het ontstaan was in het frame, Waarschijnlijk het gevolg van een valpartij.

Na deze ontdekking werd ik toch een beetje angstig, want hoe ernstig was deze barst en ging het helemaal door tot in het carbon. Hierop besloot ik eens te gaan google-en op carbon reparatie en kwam uit bij een bedrijf met de naam Unlimited Colors in Venhorst. Na wat heen en weer mailen kon ik mijn fiets afgeven bij Kokkie Bikes in Lemelerveld voor reparatie.
In gesprek met Vincent Kok van KokkieBikes kreeg ik het advies om deze reparatie alsnog op te voeren bij de NTFU verzekering met als gevolg dat ik het volledige bedrag van de reparatie en de af-en opbouwkosten vergoed kreeg.
De hele fiets moest dus ontmanteld worden en omdat ik toch al hevig aan twijfelen was over een aantal aanpassingen heb ik de knoop doorgehakt en besloten om de Wilier in z’n geheel een upgrade te geven.
In concreto betekend dat dat mijn oude Ultegra triple groep is vervangen door de nieuwe Ultegra 11 speed compact groep met een FSA cranckstel 50-34 en dat er een nieuw FSA (ergo) stuur en stuurpen werd gemonteerd. Dit alles, samen met de reparatie van de achtervork, zorgt weer voor een bijna nieuwe fiets die mij hopelijk nog vele mooie kilometers gaat brengen!
Ik kan niet wachten op de lente…..

TAGS

8 januari 2015

15 februari 2015

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
november 2022
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP