TOERFIETSER

Veel zon en mooie kilometers

By
on
30 maart 2014

Na de frisse en winderige Prestatietocht van vorige week waren de weergoden ons dit weekend een stuk beter van dienst. Met veel zon en temperaturen tot 20 graden mocht het laatste weekend van maart er best wezen.
Zo goed zelfs dat de winterfietsbroek ingeruild kon worden voor de beenwarmers die snel te verwisslen zijn voor een tweetal witte blote benen mocht de temperatuur daar om vragen.

Omdat er nog wel een straffe oostenwind stond ging de route op deze zaterdag ook in die richting. De oproep op de Swolland klepsite en de WhatSSOP groep sorteerde effect want met 14 mannen en 1 vrouw vertrokken we rond 9 uur vanaf de Vrolijkheid.
Met Jan S. en Toine P. op kop fietsten we via ons welbekende wegen richting Dalfsen en Oudleusen. Vanaf die laatste plaats werden de weggetjes al iets onbekender.

Omdat het in het begin nog wel een beetje fris was en de temperatuur gedurende de ochtend langzaam omhoog kroop, duurde het niet lang of de eerste armwarmers gingen voorzichtig de lucht in. Ikzelf wachtte nog tot na de koffiestop als de wind wat meer in de rug zou waaien.
De rit ging via Hardenberg steeds verder richting Duitsland. Eigenlijk was er die ochtend nog een kans geweest dat we daadwerkelijk de grens zouden oversteken, maar op verzoek werd daar van afgezien en bleven we, op één eenzame Duitsland-ganger na, op Nederlands grondgebied.
Niet ver van Kloosterhaar wachtte de koffie bij  ’t Olde Jachthuus ware het niet dat dit etablissement van de aardbodem verdwenen leek en niet meer stond waar die, volgens de GPS, verwacht werd.
Gelukkig konden we een paar honderd meter verderop wel terecht bij eetcafé De Finish alhoewel ook dat een dubbeltje op z’n kant was; de tent was eigenlijk gesloten maar omdat de eigenaars toch net aan het schoonmaken waren wilden ze wel even koffie zetten. Appeltaart was net iets te veel gevraagd maar een plak cake was snel gesneden.
Binnen bleek de zaak een soort motorhol en grappen over Banditos en dat soort motorbendes waren dan ook niet van de lucht. Nu wil het feit dat binnen ons fietsclubje ook enkele motorfanaten zitten, dus te veel geintjes in de verkeerde richting en je fietst zo de rest van de dag met je kop in de wind.

Bende…..

Na nog een kopje koffie en het voldoen van de niet al te hoge rekening konden we weer verder, eerst nog een stukje in zuidelijk richting en vervolgens, met de wind in de rug, weer op Zwolle aan.
Eigenlijk was het zo’n tocht waarin niet veel gebeurde, geen enkele lekke band viel er te noteren hoe zeer Toon O. ook zijn best deed om ons anders te doen geloven….zijn achterbandje was niet lek.
Het was gewoon een hele mooie tocht onder fantastische fietsomstandigheden door een gebied waar we niet heel vaak fietsen. Met z’n allen konden we dan ook vaststellen dat GPS goeroe Ruud W. weer een prachtige route uit de hoge hoed had getoverd.
Uiteindelijk kwamen we na 120 kilometer weer in Zwolle aan waar de meesten gelijk doorfietsten naar huis en een enkeling zich tegoed deed aan een welverdiend hersteldrankje op het zonnige terras bij Ria.

Tijdens die ‘nazit’ besloten ikzelf en de ‘Meule’ (Hans M.) om op zondag nog een klein uitrij tochtje te maken. Daarvoor spraken we af bij de spoorwegovergang in Herfte. Helaas was ik vergeten dat Prorail daar druk bezig was met uitgebreide werkzaamheden aan het spoor, waardoor ik met gevaar voor eigen leven moest klunen om aan de juiste kant van het spoor te komen.
Gezamenlijk fietsten Hans & Hans via Wijthmen en Heino richting Elshof en vervolgens door naar de Eickelhof, halverwege Olst en Wesepe. Terwijl ik de route uit het blote hoofd fietste ging voor andere Hans een geheel nieuwe wereld open (en dan ook nog de GPS vergeten…tja, dan weet je helemaal niet meer waar je zit hè)
Bij uitspanning De Lepelaar in Eickelhof namen we even een pauze en konden we genieten van koffie met (dit keer wel) appeltaart. Op het gezellige en zonnige terras ontdeed ik mij alvast van mijn beenwarmers terwijl Hans snel een plasje deed (de eerste van de dag…..).
Via natuurgebied Hengforden, Boskamp, Boerhaar, Herxen en Windesheim fietsten we vervolgens weer in noordelijke richting terug naar Zwolle om daar met ongeveer 65 kilometer weer aan te komen. Al met al een lekker ritje als afsluiting van een fraai en kilometerrijk weekend.

TAGS
RELATED POSTS
1 Comment
  1. Beantwoorden

    henk

    30 maart 2014

    Ben benieuwd waar onze leden meer lid van zijn: Bandidos Chapter Zwolle of Hells Angels!!!

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP