Reviews

Ventoux, de film

By on 23 november 2015

Bert Wagendorp is sportjournalist bij de Volkskrant en schreef in het verleden al enkele succesvolle boeken als; De Proloog, De dubbele schaar, Sportleven en is al jaren één van de hoofdredacteuren van het literaire wielertijdschrift De Muur. In 2013 schreef hij z’n laatste roman getiteld Ventoux, een boek dat met juichende kritieken werd ontvangen. Al na 2 jaar werd Ventoux verfilmd door regiseusse Nicole van Kilsdonk.

Het verhaal gaat over 4 jongens die, na tientallen jaren, weer de Mt.Ventoux beklimmen. Destijds waren ze nog jong en met z’n vijven en werd hun vriendschap danig op de proef gesteld door de komst van de mooie Laura (meer verklap ik niet).
Ik zag de film afgelopen zomer samen met m’n dochter in het Filmhuis in Zwolle en ik heb genoten van het verhaal, de humor en van de prachtige beelden van de Provence en de Mont Ventoux.
Kasper van Kooten, Wilfried de Jong, Leopold Witte, Wim Opbrouck, Martijn Lakemeijer, Abbey Hoes en Maruschka Detmers hebben van Wagendorps boek een vlotte en kleurrijke film gemaakt.
Een aanrader voor elke fietsliefhebber, maar eigenlijk voor iedeeen!

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

ZOEK OP ONDERWERP