REVIEWS

Ventoux, de film

By
on
23 november 2015

Bert Wagendorp is sportjournalist bij de Volkskrant en schreef in het verleden al enkele succesvolle boeken als; De Proloog, De dubbele schaar, Sportleven en is al jaren één van de hoofdredacteuren van het literaire wielertijdschrift De Muur. In 2013 schreef hij z’n laatste roman getiteld Ventoux, een boek dat met juichende kritieken werd ontvangen. Al na 2 jaar werd Ventoux verfilmd door regiseusse Nicole van Kilsdonk.

Het verhaal gaat over 4 jongens die, na tientallen jaren, weer de Mt.Ventoux beklimmen. Destijds waren ze nog jong en met z’n vijven en werd hun vriendschap danig op de proef gesteld door de komst van de mooie Laura (meer verklap ik niet).
Ik zag de film afgelopen zomer samen met m’n dochter in het Filmhuis in Zwolle en ik heb genoten van het verhaal, de humor en van de prachtige beelden van de Provence en de Mont Ventoux.
Kasper van Kooten, Wilfried de Jong, Leopold Witte, Wim Opbrouck, Martijn Lakemeijer, Abbey Hoes en Maruschka Detmers hebben van Wagendorps boek een vlotte en kleurrijke film gemaakt.
Een aanrader voor elke fietsliefhebber, maar eigenlijk voor iedeeen!

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
november 2022
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP