Geen categorie

WEGPIRAAT !

By
on
20 maart 2012

Dinsdagochtend 9 uur, zonnig weer maar nog wel fris met een redelijk ZW-windje. Deze ochtend is de enige mogelijkheid om deze week, afgezien van het weekend, te fietsen.
Ik fiets via Herxen richting Wijhe en verder via Boerhaar en Broekland richting Heeten, ik doe lekker kalm aan hoewel ik nog wel aardig door moet trappen tegen de ZW wind in.
Net voor Heeten ga ik weer links om terug te keren richting Zwolle en kom uiteindelijk uit op de N348 tussen Deventer en Raalte. Ik fiets netjes op het fietspad richting Raalte als ik in de verte een auto zie inhalen in de richting Deventer. Als die auto, een audi A4, vlak bij mij is schiet hij ineens in volle vaart de berm in en schiet vlak achter mij langs het fietspad op. Een milimeter dichter en hij had de band van mijn velg gereden of ik was morsdood geweest. Ik moet er niet aan denken wat er was gebeurd als we daar met een groep hadden gefietst.
Door de schrik en de adrenaline heb ik niet gezien of de automobilist moest uitwijken voor een tegenligger of de macht over het stuur was kwijtgeraakt. Vragen kon ik het niet want de kloothommel reed met hoge snelheid over het fietspad verder om een paar honderd meter verderop weer op de autoweg verder te gaan.
Met de schrik goed in de benen en een langzaam naar W tot NW draaiende wind erbij, harkte ik terug naar huis waar ik met 62 km op de teller aankwam. Gelukkig wel !

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
november 2022
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP