TOERFIETSER

Winderig weekend..

By
on
17 februari 2014

Het is een winter van niks dit jaar, tenminste tot nog toe (laten we hopen dat de winter niet verlaat is maar gewoon helemaal niet komt).
Afgelopen zaterdag stond ik weer in het Swolsebos om de deelnemers aan de Swolland Swolsebostocht van een natje en een droogje te voorzien. Normaal gesproken staan we, Ruud W. Harry B. en ondergetekende, tijdens de februari uitvoering te blauwbekken in het bos maar dit keer wees de thermometer maar liefst 11 graden aan. De ontbering zat ‘m dit keer in de keiharde wind. Om te voorkomen dat de partytent zou weg waaien werd deze vakkundig door Harry verankerd in de vochtige bosgrond, Harry is namelijk verkenner geweest in het leger…….Omdat we ook de beide zijwanden goed vastgezet hadden waren ook wij zelf redelijk beschut.
De fietsers (450 stuks dit keer) zullen ongetwijfeld meer last hebben gehad van de wind, maar ondanks dat was iedereen positief over de Swolsebostocht, die dit jaar voor het eerst met 2 NTFU sterren is gewaardeerd. Toch een mooie beloning voor al die vrijwilligers die 2 x per jaar klaar staan om de tocht tot een succes te maken.

Om toch ook zelf nog een paar kilometertjes te maken dit weekend, besloot ik zelf op zondag een klein rondje ‘De Eikelhof’ te maken. Welgeteld 50 km met opnieuw een harde westenwind als metgezel.
Ach…je bent even de deur uit en de kilometers tellen toch weer mee. Thuis gekomen wachtte de 1500 meter schaatsen voor vrouwen op de OS in Sochi. Opnieuw kon Nederland genieten van een ‘clean sweep’ 1,2 en 3(en 4), of het goed is voor het internationale schaatsen is twee maar ik zou zeggen “pik binnen die medailles”
Als besluit van het weekend heb ik mij nog even ingeschreven voor twee toertochten die dit jaar plaatsvinden in de regio Utrechtse Heuvelrug en Veluwezoom; de Jan Jansen Classic en de Classico Boretti beide tochten iets meer dan 150 km. Leuke uitdaging weer !
Nog twee weken en dan begint het wegseizoen weer, zin an…….

TAGS
RELATED POSTS
1 Comment
  1. Beantwoorden

    henk Hofstee

    17 februari 2014

    Was ook op de Veluwe afgelopen zondag. Prima te fietsen. Mooie klim vanaf café De Hamer richting Elspeet. 5 km vlak, 5 km klimmen tot over de 100 meter en dan 5 km dalen. Dan ben je in Elspeet.. Je passeert de eenzame woning in de Kroondomeinen van waaruit eens Prins Hendrik op jacht ging.(100 jaar geleden. De woning draagt de wat huiveringwekkende naam: Hoge Duvel. Bij sneewval , schemer en mist is het er ook zeer mystiek!!!

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP