Toerfietser

Winderig weekend..

By on 17 februari 2014

Het is een winter van niks dit jaar, tenminste tot nog toe (laten we hopen dat de winter niet verlaat is maar gewoon helemaal niet komt).
Afgelopen zaterdag stond ik weer in het Swolsebos om de deelnemers aan de Swolland Swolsebostocht van een natje en een droogje te voorzien. Normaal gesproken staan we, Ruud W. Harry B. en ondergetekende, tijdens de februari uitvoering te blauwbekken in het bos maar dit keer wees de thermometer maar liefst 11 graden aan. De ontbering zat ‘m dit keer in de keiharde wind. Om te voorkomen dat de partytent zou weg waaien werd deze vakkundig door Harry verankerd in de vochtige bosgrond, Harry is namelijk verkenner geweest in het leger…….Omdat we ook de beide zijwanden goed vastgezet hadden waren ook wij zelf redelijk beschut.
De fietsers (450 stuks dit keer) zullen ongetwijfeld meer last hebben gehad van de wind, maar ondanks dat was iedereen positief over de Swolsebostocht, die dit jaar voor het eerst met 2 NTFU sterren is gewaardeerd. Toch een mooie beloning voor al die vrijwilligers die 2 x per jaar klaar staan om de tocht tot een succes te maken.

Om toch ook zelf nog een paar kilometertjes te maken dit weekend, besloot ik zelf op zondag een klein rondje ‘De Eikelhof’ te maken. Welgeteld 50 km met opnieuw een harde westenwind als metgezel.
Ach…je bent even de deur uit en de kilometers tellen toch weer mee. Thuis gekomen wachtte de 1500 meter schaatsen voor vrouwen op de OS in Sochi. Opnieuw kon Nederland genieten van een ‘clean sweep’ 1,2 en 3(en 4), of het goed is voor het internationale schaatsen is twee maar ik zou zeggen “pik binnen die medailles”
Als besluit van het weekend heb ik mij nog even ingeschreven voor twee toertochten die dit jaar plaatsvinden in de regio Utrechtse Heuvelrug en Veluwezoom; de Jan Jansen Classic en de Classico Boretti beide tochten iets meer dan 150 km. Leuke uitdaging weer !
Nog twee weken en dan begint het wegseizoen weer, zin an…….

TAGS
RELATED POSTS
1 Comment
  1. Beantwoorden

    henk Hofstee

    17 februari 2014

    Was ook op de Veluwe afgelopen zondag. Prima te fietsen. Mooie klim vanaf café De Hamer richting Elspeet. 5 km vlak, 5 km klimmen tot over de 100 meter en dan 5 km dalen. Dan ben je in Elspeet.. Je passeert de eenzame woning in de Kroondomeinen van waaruit eens Prins Hendrik op jacht ging.(100 jaar geleden. De woning draagt de wat huiveringwekkende naam: Hoge Duvel. Bij sneewval , schemer en mist is het er ook zeer mystiek!!!

LEAVE A COMMENT

TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ

Deze diashow vereist JavaScript.

Toerclub Swolland
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

REACTIES VAN BEZOEKERS
ZOEK OP ONDERWERP